LŠ F8: Novi Beograd dobio triler protiv Breše, sledi finale

Vaterpolo 3. jun 202219:48 > 19:511 komentar
VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Vaterpolisti Novog Beograda uspeli su posle pravog trilera da pobede Brešu sa 14:13 (3:4, 4:3, 2:3, 5:3), pa će se boriti za titulu klupskog prvaka Evrope, u finalu, koje je na programu 4. juna i koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Angelos Vlahopulos pet, Dušan Mandić tri, Vasilije Martinović, Đorđe Vučinić, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Miroslav Perković, Radomir Drašović po jedan. Najefikasniji u sastavu Breše, bili su Eduardo Di Soma sa tri, Vićenco Rencuto i Đorđe Lazić po dva. Boris Vapenski je postigao jedan gol, a Petar Tešanović je uz 11 odbrana, postigao gol za 13:13, ali…

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Breša je bolje otvorila meč. Ekipa iz Italije bila je agresivnija u odbrani, pronalazila je bolja rešenja u napadu, pa je vodila sa 3:1, 4:2. Na kraju ovog perioda igre, na semaforu je pisalo 4:3 za Brešu. Golove su postigli Vićenco Dolče, Nikolas Bikari, Vićenco Rencuto i Jakopo Alesiani. Strelci za Novi Beograd, bili su Miroslav Perković, Vasilije Martinović i Radomir Drašović.

Do kraja prvog poluvremena vodio se pravi rovoski rat u bazenu. Breša je preko Đorđa Lazića povela sa 6:4, a Novi Beograd uzvratio preko Duška Pijetlović i Angelosa Vlahopulosa za 6:6. Na kraju druge deonice, ekipe su bile u egalu – 7:7.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Treću četvrtinu, Breša je ponovo otvorila bolje, pa je preko Eduarda Di Some povela sa 8:7, nije iskoristila situacija sa igračem više u bazenu, a Dušan Mandić je doneo još jedno izjednačenje – 8:8. Di Soma je ponovo pogodio za 9:8, a Vlahopulos za 9:9. Uoči poslednje deonice, Breša je vodila sa 10:9, a prednost ekipi iz Italije, doneo je Đorđe Lazić.

Rat nerava je nastavljen. Dušan Mandić je pogodio za 10:10, a Boris Vapenski ponovo doneo prednost Breši – 11:10. Na pet minuta pre kraja Angelos Vlahopulos je bio precizan za 11:11. Bilo je jasno da sledi triler završnica.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Posle nekoliko promašaja na obe strane, Angelos Vlahopulos je pogodio sa 12:11, za veliko slavlje igrača i stručnog štaba Novog Beograda, koji je konačno uspeo da stigne do preokreta. Stefano Lungo je pogodio za 12:12, ali je odmah uzvratio i Strahinja Rašović – 13:12. Breša je propustila napada, propustio je i Novi Beograd, pa su Italijani imali 39 sekundi da stignu do izjednačenja.

VK Jadran

Uspeli su u tome, a strelac je bio golman reprezentacija Crne Gore, Petar Tešanović. Novi Beograd je imao 22 sekunde da izbegne peterce i stigne do pobede, a na pet sekudni pre kraja Angelos Vlahopulos je pogodio za konačnih 14:13, za mesto u finalu.

U drugom polufinalu, sa početkom u 20 časova i 30 minuta, uz prenos na Sport Klubu 1, snage će odmeriti Pro Reko i Ferencvaroš.

Komentari

Vaš komentar