LŠ F8: Novi Beograd vs. Breša, FTC vs. Pro Reko

Podeli:
VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Kompletiran je prvi dan finalnog turnira Lige šampiona u vaterpolu, a plasman u polufinale elitnog takmičenja izborili su Pro Reko, koji brani tron, Novi Beograd, Ferencvaroš i Breša.

U poslednjem meču dana, u poslednjem četvrtfinalnom duelu, snage su odmerili Ferencvaroš i Jug iz Dubrovnika. Posle velike borbe od prvog do poslednjeg minuta, slavila je ekipa Ferencvaroša sa 14:13 (6:4, 3:4, 1:3, 4:2).

Golove za FTC, postigli su: Danil Merkulov, Marton Vamoš i Deneš Varga po tri, Silard Janšik dva, Zoltan Pol, Nemanja Ubović i Luka Damonte po jedan. Golove za Jug, postigli su: Marko Žuvela i Stilijanos Agriropulos po tri, Loren Fatović, Maro Joković i Aleksandros Papanastasiju po dva, Konstantinos Kakaris i Ivan Vukojević po jedan.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Ferencvaroš je tokom prvog poluvremena imao kapital od tri gola, delovalo je da ide ka pobedi, da neće imati problema, ali se sa takvim epilogom nisu složili vaterpolisti Juga, koji su uoči poslednje deonice vodili sa 11:10, a na pet minuta pre kraja, posle gola Stilijanosa Agriropulosa sa 12:10.

Sport Klub/Maja Todič

FTC je nastojao da stigne do egala, nastojao je da podigne nivo igre na kojem je bio tokom prvog poluvremena. Usledila su dva brza gola Deneša Varge za 12:12. Usledio je rat nerava, a ulogu meč vinera je prigrabio Silard Janšik. Jug je imao poslednji napad, imao je igrača više, ali je Maro Joković šutirao tik pored stative.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Breša i Novi Beograd će borbu za plasman u finale početi u 18 časova i 30 minuta, uz prenos na Sport Klubu 1, a dva časa kasnije, snage će odmeriti Pro Reko i Ferencvaroš. Breša je pobedila Hanover sa 12:5, Reko je slavio protiv Barselonete sa 11:10, dok je Novi Beograd bio bolji od Marseja sa 16:10.

Komentari

Vaš komentar