LŠ: Hanover srušio Zvezdu, brijirali Radović i Brguljan

Vaterpolo 1. dec 202121:45 > 22:041 komentar
Podeli:
VK Crvena zvezda

Vaterpolisti Hanovera pobedili su Crvenu zvezdu sa 15:12 (6:3, 4:4, 2:3, 3:2) u četvrtom kolu Lige šampiona, pa Hanover sada ima pet, a Crvena zvezda tri boda.

Golove za Crvenu zvezdu, postigli su: Ivan Basara i Gavril Subotić po tri, Dušan Marković, Vuk Milojević, Stefan Pješivac, Miloš Vukićević i Marko Radović po jedan. Kod Hanovera, Darko Brguljan je postigao četiri, Aleksandar Radović je postigao tri, Ivan Nagaev i Marko Macan po dva, Ante Ćorušić i Matija Brguljan po jedan

Hanover je fenomenalno otvorio meč. Ekipa iz Nemačke je zatvorila sve prilaze svom golu, a sa druge strane u režiji Marka Macana, Ivana Nagajeva i Aleksandra Radovića pobegla na 3:0. Zvezda je nastojala da se vrati u meč, ali je na kraju prve deonice, posle gola Darka Brguljana na semaforu pisalo 6:3 za Hanover.

Streeter Lecka, Getty Images Sport

Situacija po „crveno-bele“ je postala još gora, sredinom druge deonice, kada su Aleksandar Radović i Ante Ćorušić odveli Hanover na plus četiri – 8:4. Gavril Subotić je pogodio dva puta za 6:8, Hanover ponovo pobegao na 10:6, a nadu da je preokret moguć, vratio Veljko Tankosić, koji je realizovao peterac za 7:10.

Usledio je rat nerava, prilično dug period igre bez golova, koji je prekinula Zvezda, koja je preko Stefana Pješivca i Ivana Basare stigla do 9:10. Međutim, već u sledećem napadu, mrežu Zvezde uspeo je da zatrese Jorn Vinkelhorst. Do kraja ovog perioda igre, Ivan Basara je pogodio za 10:11, a Darko Brguljan za 12:10.

Nikola Rađen nije iskoristio situacija sa igračem više u bazenu, a kazna je stigla u vidu gola u režiji Jorna Vinkelhorsta. Ivan Basara je smanjio na 11:13. Miloš Vukićević bio precizan za 12:13. Zvezda nije iskoristila dva napada za izjednačenje, a Aleksandar Radović je pogodio za 14:12. Zvezda nije imala više snage i energije, pobeda je pripala Hanoveru.

VK Crvena zvezda

U narednoj rundi, Crvena zvezda igra u Beogradu protiv Juga, dok Hanover gostuje Marseju.

Grupa A: Olimpijakos – Barseloneta 8:4, FTC – Novi Beograd 11:10, Jadran Split – Radnički 9:8, Dinamo – Breša 11:19.

Tabela: Olimpijakos i Breša po 10, FTC, Novi Beograd, Barseloneta, Jadran Split po šest, Radnički jedan, Dinamo je bez bodova.

Grupa B: OSC – Marsej 9:14, Steaua – Jug 8:10, Crvena zvezda – Hanover 12:15, Pro Reko – Špandau 14:9.

Tabela: Pro Reko 12, Marsej devet, Jug devet, OSC sedam, Hanover pet, Crvena zvezda tri, Špandau jedan, Steaua je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar