LŠ: Jug bolji od Marseja, remi Sabadelja i Špandaua

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Vaterpolisti Juga slavila su protiv Marseja u jednom od derbiju drugog kola Lige šampiona sa 14:9 (2:4, 5:2, 5:2, 2:1), dok je okršaj Sabadelja i Špandau, završen bez pobednika – 9:9 (2:4, 1:0, 3:1, 3:3). U ovom momentu, posle dve runde, Jug ima tri, Marsej, Sabadelj i Špandau po jedan bod.

Golove za Jug, postigli su: Maro Joković četiri, Goran Grgurević tri, Loren Fatović i Marko Žuvela po dva, Toni Mazara, Franko Lazić, Filip Kržić po jedan. Golove za Marsej, postigli su: Andrija Prlainović pet, Ante Vukićević i Ugo Kruzija po dva. Vladan Spaić i Uroš Čučković nisu uspeli da se upišu u listu strelaca, dok je Dejan Lazović imao devet odbrana, uz jedan peterac.

U jednom od derbija druge runde, izabranici Miloša Šćepanovića su dobro počeli meč u Dubrovniku. Uspeli su da pobegnu na 3:1. Golove su postigli Vukićević, Prlainović i Kruzija. U ovom periodu, Dejan Lazović je skinuo peterac Lorenu Fatoviću. Jug se nije predavao, Grgurević je smanjio na 2:3. U samoj završnici prve deonice, Vukićević je pogodio za 4:2.

U drugom kvartalu, Prlainović je pogodio za 5:3, a Jug u režiji Fatovića i Grgurevića stigao do izjednačenja. Usledila je sjajan gola Andrije Prlainovića, pa sjajan gola Mara Jokovića – 6:6. U samoj završnici ovog perioda igre, Maro Joković je bio precizan za 7:6.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Početkom trećeg kvartala, Prlainović je doneo izjednačenje Marseju, a Kržić novo vođstvo ekipi Juga. Izjednačio je Ugo Kruzija, a Franko Lazić doneo prednost ekipi iz Dubrovnika – 9:8. Marsej je stao, a Jug u režiji Mara Jokovića, Lorena Fatovića i Tonija Mazare pobegao na 12:8, a zatim mirno priveo meč kraju.

U drugom meču grupe B, Sabadelj je ugosti ekipu Špandaua. Sabadelj je u prvoj rundi poražen od Ferencvaroša, a Špandau od Novog Beogradu. Usledio je okršaj u Španiji, Sabadelj je stigao do boda, a konačan rezultat na 60 sekundi pre kraja, postavio je reprezentativac Crne Gore u sastavu Sabadelja, Kanstanin Averka.

VPSCG/Aleksandra Krupanič

Golove za Sabadelj, postigli su: Kanstanin Averka i Francisko Valera po tri, Bernat Sanahuja dva, Serhi Kabanja jedan. Dušan Banićević nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Kod Špandaua, golove su postigli: Denis Strelecki dva, Bilal Gbadamasi, Andrei Priotesa, Mateo Ćuk, Marek Tkač, Luka Marciali, Dimitri Holod, Roman Šeplev po jedan.

Mečevi grupe A, odigrani su 29. novembra: Radnički – Hanover 13:12, Jadran Split – Pro Reko 9:12, Dinamo Tbilisi – Olimpijakos 9:21, Vuljagmeni – Barseloneta 7:11.

Tabela: Olimpijakos i Barseloneta po šest, Radnički četiri, Reko i Jadran Split po tri, Vuljagmeni jedan, Dinamo i Hanover su bez bodova.

Komentari

Vaš komentar