LŠ na SK: FTC vs. NBG, OSC vs. Jug

Vaterpolo 25. jan 202313:08
VK Novi Beograd/S. Sandić

Za razliku od duela u grupi A Lige šampiona, koji su svaki na svoj način bili na papiru neizvesni, slede utakmice šestog kola grupe B, a sve mečeve elitnog takmičenja možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Novi Beograd će suočen sa zdravstvenim problemima gostovati Ferencvarošu kojeg još nije savladao u ovom takmičenju. Oba puta je prošle sezone slavio mađarski šampion. Fradi ove godine igra toplo, hladno, poraz od Špandaua je u prošlom kolu bio najveće iznenađenje. Protiv lidera na tabeli iz Beograda, tim iz Budimpešte mora da igra na pobedu.

„Novi Beograd je prošle godine igrao u finalu, sada je još jači. Velika utakmica za nas. U poslednjim mečevima u prvenstvu Mađarske smo igrali odličnu odbranu i bilo bi sjajno da tako bude i sada” rekao je trener Ferencvaroša Žolt Varga.

Još jedan zanimljiv duel će biti u Budimpešti. Jug gostuje OSC-u sa zadatkom da pobedom uhvati priključak za vrh. U poslednja četiri susreta Jug je pobedio tri puta.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

„Jug je jedan od najboljih timova u grupi. Takmičenje smo počelo loše ali nema vremena za žaljenje. Hoću da odigramo najbolje što možemo, da svaki igrač bude fokusiran i to mi je najvažnije” rekao je trener OSC-a Daniel Varga.

Vjekoslav Kobeščak, trener Juga se uzda u dobru formu:

„ Grupa je teška, igramo protiv direktnog rivala za odlazak na finalni turnir. Neće da bude lako. Optimista sam, verujem u svoj tim i nadam se pobedi”.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Marsej nema izbora u Sabadelju. Ako želi da ostane u trci za F8 mora u Španiji, protiv debitanta u takmičenju da osvoji bodove.

„To je važan duel za oba tima. Iako dugo nisu pobedili Španci imaju kvalitet, mladi su, dinamični u igri. Spremni smo, verujem u pobedu” rekao je Miloš Šćepanović, trener Marselja.

„Nismo u očekivanoj situaciji. Liga je zahtevna i verujem da ćemo uskoro zabeležiti pobedu” rekao je Serhi Kabanas, prvotimac Sabadelja.

Špandau posle uspeha protiv Ferencvaroša dočekuje još jednog velikana iz vrha Brešu. U dosadašnja tri susreta Italijani su bili bolji.

VPSC/Krsto Vulović

„Špandau je zaista snažan tim, biće to dobra provera za nas. Želimo da budemo bolji nego do sada, znamo naš put. Očekujem dobru igru i pobedu” rekao je vaterpolista Breše Kristijan Prešuti.

Raspored šestog kola grupe B, 25. januar: Sabadelj – Marselj (19.30, SK9), Ferencvaroš – Novi Beograd (20.45, SK2), Špandau – Breša (19.30, SK10), OSC – Jug (19.30, SK2).

Plasman: Novi Beograd 13, Breša 12, Ferencvaroš 9, Jug 7, OSC, Špandau 5, Marselj 4, Sabadelj 1.

VK Radnićki

Rezultati šestog kola „A“ grupe: Olimpijakos – Vuljagmeni 14:6, Jadran – Radnički 10:10, Barseloneta – Pro Reko 5:11, Dinamo – Vaspo Hanover 11:14.

Plasman: Pro Reko, Olimpijakos, Barseloneta 15, Radnički 8, Vuljagmeni, Jadran 7, Hanover 3, Dinamo 0.

Komentari

Vaš komentar