LŠ: NBG ispustio Brešu, Boris Vapenski pogodio za remi

Podeli:
VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda posle fenomenalnog meča nisu uspeli da pobede Brešu, iako su vodili sa 11:9. Meč je završen bez pobednika – 11:11 (3:2, 0:2, 4:3, 4:4). Veliki bod Breši, sa dva gola u završnici, doneo je Boris Vapenski.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Strahinja Rašović četiri, Dušan Mandić tri, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Angelos Vlahopulos i Viktor Rašović po jedan. Golove za Brešu, postigli su: Kristijan Prešuti i Boris Vapenski po tri, Vićenso Rencuto dva, Vićenco Dolče, Đorđe Lazić, Stefano Lungo po jedan.

Prvo poluvreme je donelo, kao što se i očekivalo veliku borbu. Breša je igrala odlično u odbrani, sjajno je branio reprezentativac Crne Gore, Petar Tešanović, pa je aktuelni šampion Italije, na kraju prvog dela vodio sa 4:3.

Golove za Brešu, postigli su Kristijan Prešuti dva, Boris Vapenski i Vićenco Rencuto po jedan. Strelci za Novi Beograd, bili su Strahinja Rašović, Viktor Rašović i Nikola Jakšić.

FOTO: VK Novi Beograd

Početkom trećeg kvartala, Kristijan Prešuti je pogodio za 5:3, a problem sa izabranike Vladimira Vujasinovića je bila činjenica da više od deset minuta nisu uspeli da stignu do gola. Breša je stigla do 6:3 u režiji Vićenca Rencuta, ali Novi Beograd nije ni pomišljao na predaju. Strahinja Rašović je postigao dva gola u nizu, a Angelos Vlahopulos pogodio za 6:6. Sve je krenulo iz početka.

Kada je delovalo da Novi Beograd lomi rivala, usledio je sjajan gol u režiji Đorđa Lazića za 7:6. Petar Tešanović je skinuo dva zicera, ali nije uspeo da neutrališe Duška Pijetlovića – 7:7. Bilo je jasno da sledi pravi vaterpolo rat u poslednjem kvartalu.

VK Novi Beograd / Đorđe Kostić

Dušan Mandić je uspeo da pobegne defanzivcima Breše, a Tešanović je bio nemoćan – 8:7. Usledile su dve fenomenalne intervencije Gojka Pijetlovića, ali je istom merom odgovorio i Petar Tešanović, pa su mreže mirovale. Međutim, posle projektila u režiji Dušana Mandića na semaforu je pisalo 9:7.

Na osnovu viđenog u završnici treće i tokom četvrte deonice, delovalo je da Novi Beograd ide ka vrednoj pobedi.

Vićenco Dolče je pogodio za 8:9. Strahinja Rašović uzvratio istom merom za 10:8. Do kraja je ostalo nešto više od dva minuta. Usledio je gotovo neverovatan gol Borisa Vapenskog, koji je pogodio prečku, a lopta se od leđa Pijetlovića odbila u mrežu. Usledio je napad Novog Beograda sa igračem više, izboren je peterac, a siguran je bio Dušan Mandić. Tu nije bio kraj drame jer je Stefanu Lungo na 57 sekundi pre kraja pogodio za 10:11.

Vladimir Vujasinović
VK Novi Beograd

Novi Beograd je izgubio loptu, Breša imala poslednji napad, imala je igrača više. Gojko Pijetlović je uspeo da skine zicer Stefanu Lungu, ali nije uspeo da zaustavi projektil Borisa Vapenskog za 11:11.

U ranije odigranim mečevima grupe A, Olimpijakos je pobedio Jadran iz Splita sa 12:10, dok su Ferencvaroš i Barseloneta odigrali nerešeno – 12:12. Olimpijakos ima 13, Breša 11, Barseloneta, FTC i Novi Beograd po sedam, Jadran Split šest, Radnički četiri, a Dinamo iz Tbilisija je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar