LŠ: Novi Beograd odbranom do bodova protiv Sabadelja

Dušan Mandić
FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Novom Beogradu su bili najvažniji bodovi. Bez Jakšića i Drašovića, srpski šampion je u borbenoj utakmici, punoj tempa stigao do pobede - 8:6 (2:1, 1:3, 4:1, 1:1). Odbrana sa Žoao Pedrom na golu je bila daleko bolji deo tima.

Strelci su bili: Averka tri, Bustos, Kabanas i Valera za Sabadelj, a S.Rašović i Granados dva, Vlahopulos, Skumpakis, Ćetković i Mandić jedan za Novi Beograd.

Srpski šampion je u prvoj četvrtini majstorijama Strahinje Rašovića i Granadosa umirio domaćina. Posle prekršaja Vučinića Valera je smanjio iz peterca. Odbrana Gocićevog sastava je u tim momentima delovala vrlo dobro. Posle pogotka Ćetkovića za 3:1, Sabadelj je došao do svojih trenutaka. Tri minuta pre poluvremena

viđeno je izjednačenje. Lorio Behar je imao nekoliko sjajnih intervencija. Te odbrane su bile vetar u leđa, tada razigranom domaćinu koji je preko Averke prvi put poveo 4:3.

VPSCG/Dušan Sandić

Nikako napad nije išao u tom period Novom Beogradu i na kraju je ispalo  dobro jer je Žoao Pedro odličnom intervencijom sa igračem manje sprečio španski sastav da ode na plus dva. Posle odmora na asistenciju Viktora Rašovića Skumpakis je izjednačio, ali je potom napravio drugu ličnu grešku. Dva puta se odbranio Novi Beograd a onda je sevnula kontra Vlahopulosa koji je sa igračima Sabadelja na leđima stigao do gola i pogodio za vođstvo 5:4.

Bili su to momenti dobrih odbrana Žoao Pedra. Prelepim golom sa osam metara Strahinja Rašović je nastavio novobeogradsku seriju u trećem delu. Tri minuta pre poslednjeg odmora bilo je 6:4. Seriju gostiju prekinuo je drugim golom Averka. Vlahopulos je dirigovao igrom, njegova asistencija Granadosu sa igračem više bila je uspešna za 7:5.

VK Novi Beograd
foto: VK Novi Beograd

Osetilo se koliko je sjajni Grk nedostajao u proteklom periodu.Za poslednji napad u trećem period 54 sekundi pre kraja Gocić je tražio tajm aut. Dobijen je igrač više ali nije Strahinja Rašović bio precizan. Do kraja bez šanse za Sabadelj, bedem ispred odličnog Pedra je bio na visini. Dugo nije bilo gola u nastavku. Bila je sumnjiva situacija sa Mandićem u napadu, sudije kao da su imale nešto drugačiji kriterijum na centrima. Španci su zatražili tajm aut posle zarađenog igrača više. Uspeo je Averka 3,22 do kraja da pogodi mrežu.

Usledio je tada igrač više za Beograđane. Nekoliko mahanja Granadosa su privuklu odbranu Sabadelja, asistencija prema usamljenom Mandiću je bila plodonosna za ponovno vođstvo od dva razlike. Brzopleti napadi Sabadelja išli su na ruku Gocićevom timu. Minut pre kraja domaćin je rešio da iskoristi još jedan tajm aut. Igrača više je neutralisao Žoao Pedro koji je utakmicu završio sa 15 odbrana odnosno 71 % uspešnosti. Bez sumnje prva ličnost meča.

VK Novi Beograd

„Primili smo samo šest golova što je odlično za ovaj nivo vaterpola. Kvalitet odbrane između dva poluvremena je sve rešio. Čestitam ekipi što se izdigla u važnom meču, posle turbulentnog perioda u januaru. Sabadelj je kvalitetna ekipa, vredi sigurno više od četiri osvojena boda“ rekao je Živko Gocić.

Komentari

Vaš komentar