LŠ: Novi Beograd posle sjajne partije nadigrao OSC

Vaterpolo 30. nov 202221:06
VK Novi Beograd

Važni bodovi za Novi Beograd koji je imao najbolje izdanje u sezoni. U drugom kolu Lige šampiona, u kvalitetnoj utakmici, agresivnom igrom u odbrani i raznovrsnom u napadu, izabranici Živka Gocića ubedljivo su savladali OSC sa 17:9 (3:3, 5:2, 3:1, 6:3).

Strelci za Novi Beograd su bili: Granados četiri, S.Rašović, Drašović tri, Skumpakis, Mandić dva, V.Rašović, Vlahupolos, Vučinić jedan a za OSC Anjal dva, Manherc, Časovski, Tot, Varnai, Dala i Burian jedan.

Izjednačena igra u prvoj četvrtini pokazala je da će golmani Fernadez i Levai biti na velikim iskušenjima. Držali su se Mađari, igralo se gol za gol, (prelep pogodak Mandića) da bi polako „zgodna“ strana domaćina preuzimala vlast u bazenu. Pogađali su Strahinja Rašović i Granados, sa te strane je bio efikasan i Drašović a efikasnu drugu četvrtinu domaćina je zaokružio majstorskim golom Vlahopulos.

Odbrana kvalitetna, na obe strane, obeležila je treći deo. Na početku gol odličnog Drašovića za 9:5 a potom serija bezuspešnih napada do uspešne realizacije igrača više Skumpakisa. OSC je tražio rešenja ali iz pozicione igre gola nie bilo. Nije ga bilo ni sa igračem više, Fernadez je pohvatao neke udarce. Varnai je iz kontre smanjio na 10:6.

VK Novi Beograd

Pijetlovićevo zarađeno isključenje je odmah prelepim šutem materijalizovao Viktor Rašović. Pet golova je bila nagrada za daleko konkretniju i smišljeniju igru srpskog tima. Završnica u aktivnom odrađivanju posla sa obe strane. Nisu se Mađari predavali ali je Granados karakterističnim šutevima održavao prednost, pridodali se Vučinić i Mandić pa je kod 15:8 Varga tražio tajm aut kako bi sprečio jo teži poraz svog tima.

Levai na golu je bio slab (38 posto), zamenio ga je Bistrisanji kojeg je odmah savladao Strahinja Rašović. Na drugoj strani Fernandez je imao dobro veče sa 50 posto odbrana. Sve je ukrasio odbranom sa dvojicom igrača manje u bazenu.

VK Novi Beograd

Mečevi grupe A, odigrani su 29. novembra: Radnički – Hanover 13:12, Jadran Split – Pro Reko 9:12, Dinamo Tbilisi – Olimpijakos 9:21, Vuljagmeni – Barseloneta 7:11.

Tabela: Olimpijakos i Barseloneta po šest, Radnički četiri, Reko i Jadran Split po tri, Vuljagmeni jedan, Dinamo i Hanover su bez bodova.

Komentari

Vaš komentar