LŠ (Q): Da li će revanši biti formalnost?

Draško Brguljan
REUTERS/Kacper Pempel

Revanš susreti trećeg kruga kvalifikacija Lige šampiona, koji će biti održani 5. novembra odrediće i definitivne sastave obe grupe Lige šampiona, koju možete, kao i prošle sezone da pratite na kanalima Sport Kluba.

Do sada svaka grupa ima šest poznatih učesnika, a u subotu 5. novembra, dobiće još dva člana. Posle prvih susreta, 29. oktobra, moglo bi da se kaže da su imena koja će kompletirati elitne grupe poznate. Favoriti su ostvarili željene rezultate i bilo bi pravo čudo da se dogodi neko iznenađenje.

Vladimir Vujasinović
VK Novi Beograd

Panionios će biti domaćin mađarskom sastavu OSC koji je prvi susret dobio 17:7. Breša je u Budimpešti dobila Vašaš 12:10 i teško je verovati da će na svom bazenu propustiti priliku da se nađe u grupi Lige šampiona. Za očekivati je, dakle, da OSC i Breša budu u B grupi u kojoj su: Novi Beograd (Srbija), Ferencvaroš (Mađarska), Marsej (Francuska), Jug (Hrvatska), Sabadelj (Španija) i Špandau 04 (Nemačka).

U preostala dva susreta takođe dilema ne bi smelo da bude. Splitski Jadran će u Oradei braniti visokih 9:3 dok će Vuljagmeni obaviti kod kuće formalnost protiv Nojsi la Seka posle pobede u gostima 17:11. U A grupi kojoj bi Jadran i Vuljagmeni trebalo da se pridruži su: Pro Reko (Italija), Barseloneta (Španija), Hanover (Nemačka), Radnički (Srbija), Dinamo (Gruzija) i Olimpijakos (Grčka).

VPSCG

Interesantno je da će u A grupi igrati oba grčka predstavnika Olimpijakos i Vuljagmeni, a u B grupi će to biti slučaj sa mađarskim sastavima OSC i Ferencvaroš. Načula se ideja po kojima bi OSC i Vuljagmeni promenili mesta u grupama, ali od toga, za sada, neće biti ništa.

Prvo kolo će biti odigrano 15. i 16. novembra. U prvom kolu, snage će odmeriti: Olimpijakos – Pro Reko, Radnički – Vuljagmeni (Nojsi la Sek), Dinamo – Barseloneta i Vaspo Hanover – Jadran (Oradea). Dan kasnije igraće: Špandau 04 – Novi Beograd, Jug – Breša (Vašaš),Sabadelj – Ferencvaroš, Marselj – OSC (Panionios).

Finalni turnir biće odigran početkom juna, Novi Beograd je kao domaćin direktan učesnik.

Komentari

Vaš komentar