LŠ (Q): Može li neka ekipa iz regiona do baraža?

Podeli:
VK Primorac/Krsto Vulević

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog, Primorca iz Kotora i Mladosti iz Zagreba, prebrodili su prvi krug kvalifikacija, stigli su u drugi, gde su ih, kada su ekipe iz regiona u pitanju dočekali Šabac i Jadran iz Splita.

Žreb za drugu rundu kvalifikacija je obavljen. Formirano je četiri grupe, tri sa pet i jedna sa četiri ekipe, a po dve prvoplasirane iz svake grupe će izboriti baraž mečeve za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, gde se već sada nalaze Novi Beograd, Jug iz Dubrovnika, Radnički iz Kragujevca.

VK Valis/M.Todorović

U ovom momentu teško je proceniti da li će neko od ekipa iz regiona uspeti da stigne do baraž mečeva jer je konkurencija zaista paklena. Šabac je prošao loše na žrebu. Igraće na turniru u Splitu, a pored domaćina Jadrana, sjajne ekipe imaju Vašaš, Savona, Steaua.

Primorac će biti domaćin turnir. Kotorani će imati veliku podršku navijača, koja će im biti preko potrebna u duelima sa ekipama, kakve su OSC iz Budimpešte, Vuljagmeni i Turkoan.

Primorac
Foto: VK Primorac

Jadran iz Herceg Novog putuje u Barselonu, Barselona je favorit broj jedan, a odlične ekipe imaju francuski Nojsi la Sek, Oradea, neugodan je i Gimaraeš.

Mladost iz Zagreba nije loše prošla jer će igrati u Atini, protiv domaćina, ekipe GSS, Duizburga, Panioniosa i Zaibasa.

Turniri su na programu od 13. do 16. oktobra, a ljubitelji vaterpola u regionu se nadaju da će bar jedna ekipa uspeti da stigne do baraž mečeva, a izvesno je da će sve dati maksimum kako bi se umešale u borbu za jedno od dva mesta koja vode do cilja.

VK Novi Beograd

Grupa A (Split): Jadran Split, Šabac, Vašaš, Savona, Steaua; Grupa B (Barselona): Barselona, Nois l Sek, Oradea, Jadran Herceg Novi, Gimaraeš; Grupa C (Kotor): OSC, Vuljagmeni, Turkoan, Primorac; Grupa D (Atina): Duizburg, Mladost Zagreb, Panionios, Zaibas, GSS Atina.

Podsećanja radi, grupnu fazu Lige šampiona, kao i prošle sezone, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar