LŠ (Q): Grupa smrti ne plaši Šapčane

Vaterpolo 5. okt 202212:23
Podeli:
VK Šabac

Nemanja Ličanin, mladi stručnjak, je sa Šapcem napravio pravi bum prošle sezone, osvajanjem trećeg mesta u Superligi, a samim tim i plasmanom u drugi krug kvalifikacija Lige šampiona.

Sreća ga pri žrebu nije pogledala. Šapčani će morati u Split na duele sa domaćim Jadranom, Vašašom iz Budimpešte, Savonom iz istoimenog grada i Steauom iz Bukurešta.

„Mi smo još kao bili nosioci ali nije pomoglo. Možemo sa Steauom da igramo, Savona nije odigrala sjajno prvi krug. Mislim da je to nena naša šansa“ rekao je Ličanin.

Druga dva kluba su jaka u ovom trenutku, jaki za Šabac, ali će i te utakmice pokazati trenutnu formu tima sa Save.

„Da, Splićani i Vašaš su kvalitetniji ali i u takvim mečevima ima šta da se nauči.“

VK Novi Beograda

Šabac je ostao bez važnih igrača Filipovića i Ćetkovića, otišli su i mladi Vasović i Tonković…

„Zadovoljan sam pojačanjima, stigao je golman Živojinović, iz Partizana Barać, zatim centri Krug i Toholj koji mogu da nadomeste odlazak Ćetkovića. Tu je Gavrilović, zatim je pojačanje je levoruki Rus Timur Šakudinov. Mislim da smo ekipno u odnosu na prošlu godinu jači.“

Uzbudljiva je sezona pred Šapčanima koji beleže konstantne uspehe sa mlađim kategorijama. U već dobro poznatoj atmosferi punih tribina rivalima neće da bude lako.

VK Valis/M.Todorović

Pre drugog kruga kvalifikacija za Ligu šampiona koji je na programu od 13. do 16. oktobra, Šapčane očekuje duel sa Crvenom zvezdom u šampionatu Srbije, odnosno dueli sa Novim Beogradom i ekipom Mladosti iz Zagreba, na startu Regionalne lige od 7. do 9. oktobra.

Grupa A (Split): Jadran Split, Šabac, Vašaš, Savona, Steaua; Grupa B (Barselona): Barselona, Nojis le Sek, Oradea, Jadran Herceg Novi, Gimaraeš; Grupa C (Kotor): OSC, Vuljagmeni, Turkoan, Primorac; Grupa D (Atina): Duizburg, Mladost Zagreb, Panionios, Zaibas, GSS Atina.

Podsećanja radi, grupnu fazu Lige šampiona, kao i prošle sezone, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar