LŠ (Q): Jadran, Breša, OSC i Vuljagmeni u eliti

Vladimir Vujasinović
VK Novi Beograd

Breša, Vuljagmeni, OSC i Jadran iz Splita izborili su plasman u grupnu fazu Lige šampiona, koju kao i prošle sezone možete da pratite na Sport Klubu. Grupa A – Pro Reko, Barseloneta, Hanover, Radnički, Dinamo Tbilisi, Olimpijakos, Jadran i Vuljagmeni. Grupa B – Novi Beograd, FTC, Marsej, Jug, Sabadelj, Špandau, Breša i OSC.

Kao što se i očekivalo, mada se u sportu čuda dešavaju, Jadran iz Splita, Vuljagmeni, OSC i Breša nisu propustili, odnosno ispustili prednost koju su stekli u prvim baraž mečevima.

VK Jadran/Krsto Vulević

Splićani su na svom terenu dobili rumunsku Oradeu sa 9:3, a u revanšu su slavili sa 12:11. Najefikasniji u sastavu Jadrana, koji je ponovio uspeh iz prošle sezone, kada je takođe stigao do grupne faze elitnog takmičenja, bili su Rino Burić sa pet, Jerko Marinić Kragić sa tri, odnosno Luka Bukić i Marin Delić sa po dva gola.

VPSCG

Izabranici Vladimira Vujasinovića, vaterpolisti Vuljagmenija pobedili su u francuskoj Nosi le Sek sa 17:11, malo su se opustili u revanšu, izgubili sa 12:9, ali plasman u grupnu fazu nije dolazila u pitanje. Nikolas Papasifakis je postigao tri, a Aristedis Halivalopulos dva gola. Kod ekipe iz Francuske, Antonio Petković je postigao četiri, Aleksander Boven dva, Ivan Krapić i Draško Gogov po jedan.

Draško Brguljan
Foto: VPSCG

Breša je dobila Vašaš u gostima sa 12:10, a zatim je slavila na svom bazenu sa 11:8. Breša je prošle sezone igrala na finalnom turniru elitnog takmičenja, a izvesno je da će i ove sezone težiti ka tom cilju. Prevagu na tasu Breše, doneli su Eduardo Di Soma, Konstantin Harkov, Boris Vapenski, Đorđe Lazić i Kristijan Prešuti sa po dva gola. Kod Vašaša, Drško Brguljan i Sava Ranđelović su postugli po jedan, Bence Betori tri gola. Petar Tešanović je imao 11 odbrana za Brešu, a Branislav Mitrović osam za Vašaš.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

OSC je posle pobede na svom bazenu – 17:7, pobedio Panionios u Atini sa 12:11. Peter Manherc je postigao tri, Danijel Anhel i Erik Čašovski po dva gola.

Prvo kolo će biti odigrano 15. i 16. novembra. U prvom kolu, snage će odmeriti: Olimpijakos – Pro Reko, Radnički – Vuljagmeni, Dinamo – Barseloneta, Hanover – Jadran Split.  Dan kasnije igraće: Špandau  – Novi Beograd, Jug – Breš, Sabadelj – Ferencvaroš, Marselj – OSC.

Komentari

Vaš komentar