LŠ (Q): Jadran, Breša, Vuljagmeni i OSC blizu cilja

VPSCG

Vaterpolisti Jadrana iz Splita, Vuljagmenija, Breše i OSC Budimpešte, stekli su prednost nakon prvih baraž mečeva za plasman u grupnu fazu Lige šampiona koju i naredne sezone možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Jadran iz Splita je na svom bazenu slavio protiv rumunske Oradee sa 9:3 (2:2, 1:0, 3:0, 3:1), pa ima više nego realne izglede da se priduži Novom Beogradu, Radničkom iz Kragujevca i Jugu iz Dubrovnika, koji su već u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

VK Jadran/Krsto Vulević

Golove za Jadran, postigli su: Zvonimir Butić tri, Marino Čagalj, Luka Bukić i Ivan Domahoj Zović po dva. Kod Oradee, strelci su bili Čenk, Vanšik i Kolodroviči.

Izabranici Vladimira Vujasinovića, vaterpolisti Vuljagmenija pobedili su kao gosti francuski Nois l Sek sa 17:11 (5:3, 5:3, 3:2, 4:3), pa je gotovo izvesno da će igrati u grupnoj fazi elitnog takmičenja. Prevagu na tasu tima iz Grčke, doneli su Nikolas Papasifakis sa četiri, odnosno Haralampos Trulos i Janis Alafragakis sa po tri gola. Kod tima iz Francuske, Draško Gogov je postigao pet, a Antonio Petković četiri gola.

Vladimir Vujasinović
VK Novi Beograd

Breša je u gostima dobila Vašaš sa 12:10 (3:3, 5:4, 4:2, 0:1). Jakopo Alesijani je postigao tri, Vićenco Dolče dva, Đorđe Lazić jedan, a Petar Tešanović je imao 12 odbrana. Bence Batrori je postigao četiri, Ivana Negaev tri gola za Vašaš. Sava Ranđelović i Draško Brguljan nisu uspeli da se upišu u listu strelaca, a Branislav Mitrović je imao 10 odbrana.

Gonzalo Fuentes, Reuters

OSC je deklasirao Panionios sa 17:7 (4:1, 5:3, 4:1, 4:2). Kristijan Menherc je postigao sedam, Danijel Anhel i Zoltan Burijan po tri gola za OSC. Kod Panioniosa, Spuner, Gunas i Kalaidzis su postigli po dva gola.

Revanš mečevi su na programu 5. novembra.

Komentari

Vaš komentar