LŠ (Q): Jadran i Primorac ciljaju drugu rundu

VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog i Primorca iz Kotora počinju evropsku priču. Novljane i Kotorane očekuje prvi krug kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, a obe ekipe ciljaju i imaju realne izglede da stignu do druge runde.

Jadran će u Herceg Novom igrati protiv Zaibasa iz Litvanije, Enke iz Turske, Mladosti iz Zagreba, Novakija iz Slovačke. Kotorani će se na turniru u Holandiji, za ostvarenje cilja, boriti protiv Inviktijuma iz Sarajeva, Vašaša, Steaue i domaćina turnira, ekipe ZPC Ravlina.

VK Primorac/Krsto Vulević

Podsećanja radi, sve ekipe koje ne stignu do druge faze kvalifikacija za Ligu šampionat, evropsku priču će nastaviti u novoformiranom takmičenju pod okriljem LEN-a, Čelendž Kupu, ali Novljani i Kotorani ne razmišljaju o tome.

U prvom kolu, Jadran igra protiv Zaibasa, a Primorac protiv Inviktijuma.

Grupa A: Inviktijum, Primorac, Steaua, Vašaš, ZPC Ravlin; Grupa B: ASA Tel Aviv, Galatasaraj, Oradea, Savona; Grupa C: Jadran Herceg Novi, Mladost, Novaki, Zaibas, Enka; Grupa D: Banjaluka, Turkoan, Kvik Kastrup, Panionios, Gimaraeš.

VK Kataro/Krsto Vulević

U grupama gde se nalazi pet ekipe, tri će izboriti plasman u drugu rundu kvalifikacija, a iz grupe u kojoj su četiri ekipe, dve. U drugoj rundi, 16 ekipa, podeljenih u četiri grupe, boriće se za dva mesta koja vode u baraž mečeve, a pobednici baraž mečava će igrati u grupnoj fazi Lige šampiona koji možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

U grupnoj fazi su već Novi Beograd, Radnički iz Kragujevca i Jug iz Dubrovnika. Jadran iz Herceg Novog, Primorac iz Kotora i dva kluba iz BiH, kvalifikacije počinju od prvog, a Šabac i Jadran iz Splita od drugog kruga kvalifikacija.

Komentari

Vaš komentar