LŠ (Q): Mladost bolja od Jadrana, Vašaš od Primorca

Podeli:
VK Jadran/Vuk Ilić

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog i Primorca iz Kotora, ostvarili su primarni cilj, izborili su plasman u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, a u duelima sa ekipama Mladosti iz Zagreba i Vašaša su pokazali da mogu više i bolje, iako su poraženi sa 9:7, odnosno 13:10.

Primorac je na turniru u Holandiji, pobedio Inviktijus iz Sarajeva, domaći ZPC, a uoči poslednjeg kola i duela sa Steauom, poražen je od Vašaša sa 13:10 (3:2, 4:3, 4:2, 2:3).

VK Jadran/Krsto Vulević

Golove za Primorac, postigli su: Marko Milić četiri, Filip Gardašević i Vuk Drašković po dva, Đorđije Stanojević, Jakša Kosić po jedan. Prevagu na tasu Vašaša, doneli su Akos Konarik sa četiri, Bence Batori sa tri, odnosno Tamaš Mezei i Sava Ranđelović sa po dva gola. Draško Brguljan se nije upisao u listu strelaca.

VK Jadran/Vuk Ilić

Vašaš, Steua, Primorac nastavljaju kvalifikacije za Ligu šampiona, a Inviktijus i ZPC se sele u LEN Čelendž Kup.

Jadran iz Herceg Novog je slavio protiv litvanskog Zaibasa i turske Enke, sledi duel sa Novakijem iz Slovačke, a u meču odluke za prvo mesto, na turniru koji se igra u Herceg Novom, poražen je posle velike borbe od Mladosti iz Zagreba sa 9:7, iako je vodio sa 5:3 (1:1, 2:1, 2:3, 4:2).

Primorac
Foto: VK Primorac

Golove za Jadran postigli su: Pavel Kalturin tri, Jake Muskat dva, Radzivon Zizudin i Lazar Vukićević po jedan. Golove za Mladost, postigli su: Marko Elez i David Mijić po tri, Valiko Dadvani, Sandro Adeišvili i Dario Rakovac po jedan gola.

Komentari

Vaš komentar