LŠ (Q): Mladost iz Zagreba već stigla do cilja

Vaterpolo 30. sep 202212:42 > 18:41
Podeli:
VK Novi Beograd

Vaterpolisti Mladosti iz Zagreba, pobedili su tursku Enku sa 16:6, zatim litvanski Zaibas sa 15:7 (3:0, 3:3, 7:1, 2:3), a zatim i slovački Novaki sa 16:3 (2:0, 5:1, 5:1, 4:1), pa su uoči duela sa Jadranom iz Herceg Novog već obezbedili plasman u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Golove za Mladost, protiv Zaibasa postigli su: Valiko Dadvani i Ivan Vrbnjak po tri, David Mijić i Tin Fabris po dva, Marko Elez, Dario Rakovac, Sandro Adeišvili i Maroje Gluhaić po jedan.

Golove za Mladost protiv Novakija, postigli su: Sandro Adeišvili, Dario Rakovac i Daid Mijić po tri, Valiko Dadvani, Maroje Gluhaić i Tin Fabris po dva, Jakša Mihaljević jedan gol.

Na turniru u Herceg Novom, za tri mesta koja vode u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, bore se Mladost iz Zagreba, Jadran iz Herceg Novog, turska Enka, slovački Novaki i litvanski Zaibas.

VK Primorac/Krsto Vulević

Mladost i Jadran na osnovu viđenog, sigurno idu u drugu rundu kvalifikacija, ostaje da se vidi ko će biti treći putnik iz grupe, odnosno koje će ekipe evropsku priču nastaviti u novoformiranom takmičenju pod okriljem LEN-a, Čelendž Kupu.

Bitan će biti i duel između Jadrana i Mladosti jer će proplasirana ekipa sa turnira u Herceg Novom imati nešto lakši žreb u drugoj fazi, u kojoj će učestvovati 16 ekipa, podeljenih u četiri grupe, a po dve će izboriti baraž mečeve za mesto u grupnoj fazi, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar