LŠ (Q): OSC bolji od Primorca, poznati učesnici baraža

VPSCG/Vuk Ilić

Vaterpolisti OSC iz Budimpeše pobedili su Primorac u Kotoru sa 14:8 (5:1, 4:1, 2:0, 3:6), izborili su plasman u baraž za grupnu fazu Lige šampiona, a ujedno i kompletirali spisak od osam ekipa koje će se boriti za elitno takmičenje, koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Plasman u baraž, na turnirima u Kotoru, Splitu, Atini i Barseloni, izborili su Vuljagmeni, OSC, Jadran iz Splita, Vašaš, Oradea, Nois le Sek, Breša i Panionios.

OSC je protiv Primorca kontrolisao dešavanja u bazenu od prvog do poslednjeg minuta, a raspoloženi za igru u napadu, bili su Danijel Anhel sa tri, odnosno Peter Menherc i Vince Vigvari sa po dva gola. Golove za Primorac, postigli su: Filip Gardašević četiri, Marko Gopčević, Aljoša Mačić, Marko Mršić po jedan.

VPSCG/Vuk Ilić

Na programu su bila i dva meča koja su nosila prefiks biti ili ne biti, a slavili su Vuljagmeni i Vašaš. Izabranici Vladimira Vujasinovića, vaterpolisti Vuljagmenija, pobedili su Turkoan sa 14:13. Briljirao je Efstatios Kalogeropulos sa sedam, a dobro mu je asistirao Nikolas Papafikis sa dva gola. Kod Turkoana, Duje Živković je postigao četiri, Ivan Krizman i Marin Dašić su postigli po dva gola.

VPSCG/Vuk Ilić

Vašaš je posle drame pobedio Savonu sa 9:8. Prevagu na tasu Vašaša, doneli su Akoš Konarik, Bence Batori sa po tri, odnosno Ivan Nagaev sa dva gola, Draško Brguljan i Sava Ranđelović nisu uspeli da se upišu u listu strelaca. Kod Savone, Valerio Rico je postigao tro, Mario Gudi dva, a Bogdan Đurđić jedan gola.

Savona, Šabac, Steaua, Jadran iz Herceg Novog, Barselona, Gimaraeš, Primorac, Turkoan, Mladost iz Zagreba, Zaibas i Duizburg, evropsku priču nastavljaju u LEN Evrokupu.

VK Partizan

Pomenutim ekipe će se pridružiti Solaris, De Zan, PAOK i Monpelje, Ortiđa, Partizan, Solnok, Paj d iks, Strazbur, Honved, Telimar Palermo, Valis, Crvena zvezda, Trst, BVSC, Mediterani, koji su bili uspešni na kvalifikacionim turnirima LEN Evrokupa.

U Čelendž Kupu su: Idrakos, Terasa, Triglav, Apolon Smirnis, Košice, Ludvigsburg i Ečede.

Komentari

Vaš komentar