LŠ: Radnički oscilirao, ali slavio protiv Hanovera

Vaterpolo 29. nov 202221:49
FOTO: Slobodan Sandič

Utakmicu, koju je morao da dobije, Radnički je odradio rezultatski uspešno ali sa igrom koja je puna oscilacija i zbog toga zabrinjavajuća. U prvom poluvremenu vrlo sigurna, u drugom daleko, daleko lošija. Osetio se i umor od tri utakmice za vikend. Najvažnije je da su predvođeni odličnim strelcem Markom Radulovićem u drugom kolu savladali Hanover sa 13:12 (5:3, 4:1, 2:3, 2:5).

U ranije odigranim mečevima grupe A, Pro Reko je kao gost slavio protiv Jadrana iz Splita sa 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 3:1), Barseloneta je slavila protiv Vuljagmenija u Grčkoj sa 11:7 (1:1, 3:2, 4:2, 3:2), dok je Olimpijakos nadigrao Dinamo u Tbilisiju sa 21:9.

Strelci za Radnički su bili: Marko Radulović šest, Nemanja Vico dva, Josip Vrlić, Aleksa Ukropina, Nemanja Stanojević, Filip Janković, Miloš Ćuk jedan, dok su golove za nemački sastav postigli: Andrija Bašić četiri, Hrvoje Benić tri, Aleksandar Radović dva, Mark Gansen, Luka Lozina i Fin Šuce po jedan.

U prvoj četvrtini centri Vrlić i Vico su uradili dobar posao, zarađenim izbačajima i realizacijom. Za samo 80 sekundi njih dvojica su zajedno sa Radulovićem napravili prednost 3:1. Uzvratio je Benić a posle propuštenog igrača više domaćina, Bašić je drugim golom izjednačio. Radnički je poboljšao napad, Radulović još jednom i Ukropina u poslednjem sekundu su bili strelci za 5:3.

VK Novi Beograd

Sve nade Nemaca ugašene su u prva dva napada domaćina. Prvo je spretan bio Vico, a zatim je Radulović imao seriju od tri lepa gola. Sa pet pogodaka je obeležio prvo poluvreme sa samo jednim promašajem. Odbrana Stevanovićevog tima je bila sigurna, Nemci su ostavljeni na udarce iz teških pozicija. Pogodio je samo Garsen sa igračem više. Uspavanost zbog velike prednosti nije srećom skupo plaćena. Do kraja je to bio period loše igre domaćina, slabo u odbrani i bez pravih rešenja sa igračem više. Hanover je sa tri gola naterao Stevanovića na reakciju, Dobožanova je zamenio Todorvski. Stanojević je bio spretan sa igračem više za 10:7 a kao u prvoj četvrtini uz sirenu je Radulović šesti put bio strelac za 11:7.

VK Radnički

Sličan je bio i početak završnog dela. Dva brza gola gostiju, oba sa igračem više ponovo su bili pretnja (11:9) na koju su odgovorili Ćuk i Janković I tu je Radnički prestao da postoji u napadu a gosti su, borbeni do kraja, sa nova tri gola poraz učinili minimalnim.

„Loša predstava u drugom poluvremenu. Moramo da radimo da naporno i vredno da nam se to više ne događa“ rekao je Uroš Stevanović trener Radničkog.

Komentari

Vaš komentar