LŠ: Radnički traži brejk u Splitu

Vaterpolo 23. jan 202313:29
VK Radnički

Radnički bi mogao u utorak, 24. januara da anulira neplaniran remi sa Vuljagmenijem na svom bazenu. Naime, splitski Jadran, domaćin duela sa Kragujevčanima i Grci su konkurenti za četvrto mesto obzirom da su prva tri rezervisana za Barselonetu, Olimpijakos i Pro Reko.

Na splitskom Poljudu sa početkom u 19 časova, uz prenos na Sport Klubu,  Kragujevčani traže brejk. Eventualna pobeda bi im donela prednost u krugu od tri ekipe, mada ima još dosta da se igra do kraja grupe A Lige šampiona.

VK Novi Beograd

“Ovo je jedan od derbija grupe. Znamo da nam pobeda mnogo donosi. Jednostavno u ovom krugu moramo da pobedimo u gostima ili Jadran ili Vuljagmeni, naravno uz dobre rezultate na svom bazenu ” rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović.

Iskusni centar Nemanja Vico o predstojećem duelu kaže:

“ Nekoliko igrača nam je bilo bolesno na Regionalnom turniru. Susret u Splitu je jedan od najvažnijih u ovom delu. Jadran je odlična ekipa sa velikim brojem hrvatskih reprezentativaca.Odlučiće dobra igra u odbrani pokušačemo tu da prelomimo utakmicu u našu korist”.

VK Radnički/Igor Lazarević

U preostalim duelima grupe A,  u utorak 24. januara igraju: Barseloneta – Pro Reko (19), Olimpijakos – Vuljagmeni (18.30) i Dinamo – Hanover (17).

Plasman: Barseloneta 15, Olimpijakos i Pro Reko 12, Vuljagmeni i Radnički 7, Jadran 6, Vaspo Hanover i Dinamo 0.

U sredu, 25. januara, u grupi B snage će odmeriti: Špandau  – Breša (19.30), Ferencvaroš – Novi Beograd (20.45), Sabadelj – Marselj (19.30), OSC – Jug (19.30).

Plasman: Novi Beograd 13, Breša 12, Ferencbaroš 9, Jug 7, OSC i Špandau  5, Marselj 4, Sabadelj 1.

Komentari

Vaš komentar