Marsej sigurnim zaveslajem krenuo ka odbrani trona

Podeli:
Miloš Šćepanović, trener Marseja
P.Mesiano Deepbluemedia Insidefoto PasqualexMesiano

Izabranici Miloša Šćepanovića, vaterpolisti Marseja pobedili su u prvom meču finalne serije šampionata Francuske ekipi Nosija kao gosti sa 17:13 (4:4, 4:3, 4:3, 5:3), pa relativno mirno čekaju revanš na svom bazenu, jer se nalaze na pragu osvajanja duple krune.

Podsećanja radi, u finalnoj seriji šampionata Francuske, igraju se dva meča, a na kraju odlučuje gol razlika, ako rezultat u seriji bude izjednačen. Na osnovu viđenog u prvom duelu, realno je za očekivati još jednu pobedu Marseja, još jednu titulu i dobru uvertiru za finalni turnir Lige šampiona, koji počinje 2. juna u Beogradu.

Adam Pretty/Getty Images

Podsećanja radi, Marsej je EX YU kolonija. Pored trenera Miloša Šćepanovića, koji je svojevremeno bio jedan od najboljih golmana planete, boje kluba brane, Andrija Prlainović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Ante Vukićević i Dejan Lazović.

Podsećanja radi, Marsej je pre početka sezone ima tri cilja. Osvajanje dva trofeja u Francuskoj i ponovni plasman na finalni turnir Lige šampiona. Svi ciljevi u praktično ostvareni, ostalo je da Marsej na svom bazenu potvrdi da je najbolja ekipa u Francuskoj, a zatim sledi duel sa Novim Beogradu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Dejan Lazović
VPSCG

Novi Beograd slovi za favorita na papiru, ali je Marsej tokom prošle, a naročito tokom ove sezone, pokazao da je kadar da pomrsi račune favoritima. Marsej je bio drugi u grupi B, odmah iz Pro Reka sa kojim je odigrao dva meča na jednu loptu, a pomenuta jedna lopta je pripala aktuelnom šampionu Evrope.

 

Komentari

Vaš komentar