Martinović pred finale: Idemo do kraja!

Vaterpolo 24. sep 202212:54
Podeli:
VSS

Srebro je u džepu, ali vaterpolo reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina u Podgorici želi da ide do kraja. Rival u finalu, koje je na programu 25. septembra sa početkom u 19 časova je odlična selekcija Španije, pobednik duela protiv Grčke 12:11.

Srbija je pobedila na peterce prvog favorita prvenstva Mađarsku u odličnoj utakmici sa 18:17. Psihološka priprema ekipe se pokazala izvanrednom. U odlučujućim duelima protiv Grčke, Italije i Mađarske, ekipa je delovala odlučno, hrabro, uverena u sopstvene mogućnosti, mirnoću pri izvođenju peteraca.

Zanimljivo je da je Mađarska vodila 8:5, ali je Srbija predvođena Martinovićem do poluvremena smanjila na 9:7. Kapiten je bio petostruki strelac, a posle isključujuće treće lične greške u trećem delu, ostatak ekipe je i borbenošću i kvalitetom odigrao izvanredno, a kruna su bile odbrane Pajkovića kod peteraca.

“Španija je odlična ekipa, nema dileme. Ali mi gledamo samo sebe, posle pobede protiv Mađarske ne pada nam na pamet da se opustimo. Idemo do kraja” rekao je kapiten Martinović.

VSS/Ivica Veselinov

Ovog leta na Svetskom prvenstvu u Beogradu za igrače do 18 godina, odnosno Svetskom prvenstvu za igrače do 16 godina u grčkom Volosu,  Srbija je osvajala medalje, srebro i bronzu.

U finalu Svetskog prvenstva u Beogradu, posle peteraca slavila je Mađarska, a u polufinalu Svetskog prvenstva u Grčkoj, Mađarska je posle peteraca slavila u polufinalu. Sada se sve vratilo, a misli su usmerene ka Španiji.

Komentari

Vaš komentar