Matković za SK: Srećan sam u Barseloneti

Podeli:
VPSCG/Anna Feher

Dušan Matković, mladi i izuzetno talentovani reprezentativac Crne Gore, tokom leta, kapicu Primorca, zamenio je kapicom jednog od najbojih klubova Evrope – Barselonete.

Posle Svetskog prvenstva u Budimpešti, finalnog turnira Svetske lige u Strazburu, odnosno Evropskog prvenstva u Splitu, Matković se umoran, ali maksimalno spreman priključio saigračima u Barseloneti, koja svake godine ima iste ambicije – dupla kruna u Španiji, plasman na finalni turnir Lige šampiona, te borba za evropski tron.

VPSCG/Anna Feher

Matkovića je dočekala izuzetno jaka konkurencija na bekovskim pozicijama i uzuzetno zahtevna uloga. Naime, stručni štab na čelu sa trenerom Elvisom Fatovićem, u Matkoviću su videli zamenu za Alvara Granadosa, koji je stigao u Novi Beograd.

“Sa mnogo samopouzdanja sam krenuo put Španije, odlučan u nameri da se iz dana u dan borim za mesto i značajnu ulogu u sastavu moćnog tima koji ima Barseloneta. Iskreno, bilo je malo treme, ali su me momci i stručni štab sjajno prihvatili, pomogli su mi da se brzo prilagodim i aklimatizujem, za sada sve ide po planu, nastojim i čini mi se da uspevam da opravdam očekivanja saigrača i stručnog štaba tokom pripremnog perioda”, naglasio je Dušan Matković za Sport Klub, pa nastavio:

VPSCG/Anna Feher

“Nedavno smo osvojili trofej u Kupu Katalonije, imao sam značajnu ulogu i minutažu, ali ponavljam, svestan sam da mogu više i bolje, a u periodu koji sledi, nastojaću da maksimalno opravdam očekivanja svih u klubu, da se na pravi način odužim na zaista sjajnom dočeku, na činjenici da se u klubu osećam već sada, kao kod kuće”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Matković je nastavio sa izlaganjem:

VPSCG

“Ambicije Barselonete su iste svake sezone. Primani ciljevi su osvajanje duple krune u Španiji, odnosno plasman na finalni turnir Lige šampiona. Na pomenutom finalnom turniru je sve moguće, jer je staro pravilo, da u jednom meču favorita nema, Idemo korak po korak, ugovor sam potpisao na dve godine, nastojim da napredujem iz dana u dan, da potencijal pretočim u neophodni kvalitet, kako bi maksimalno pomogao Barseloneti na putu ka ostvarivanju ciljeva i ambicija, a samim tim i reprezentaciji u godinama koje slede”, zaključio je Dušan Matković.

Ljubitelji vaterpola imaće priliku da prate Dušana Matkovića i Barselonetu tokom sezone koja sledi, jer će Sport Klub, kao i prošle sezone prenositi sve utakmice grupne faze Lige šampiona, kao i finalni turnir kojem teže Matković i Barseloneta.

 

Komentari

Vaš komentar