Milanović prvi na listi

Vaterpolo 28. maj 202210:341 komentar
Igor Milanović
VK Novi Beograd

Duel osam najboljih evropskih vaterpolo timova na F8 u Beogradu biće i sučeljavanje vrhunskih trenera od kojih su neki imali zavidnu i igračku karijeru.

Na toj listi apsolutno domimira strateg Novog Beograda Igor Milanović. Kao igrač osvojio je tri Kupa šampiona, dva sa Mladosti u poslednjim godinama jugoslovenske jake lige i jedan sa Katalunjom 1995, kada je bio najbolji igrač popularnog španskog kluba. Kao trener, od svih konkurenata jedini ima dva osvojena trona. Sa Partizanom je slavio 2011, četiri godine kasnije sa Pro Rekom i sada će imati priliku da se izjednači po broju titula i kao igrač i kao trener što nikome nije uspelo do sada.

Povezano

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga jedini još ima uspehe na oba fronta. Kao igrač sa Mladosti je 1997. osvojio evropsku klupsku titulu da bi 2016. u Budimpešti na opšte iznenađenje, vodivši Jug sa klupe stigao do prvog mesta.

Ostali treneri nemaju takav učinak. Strateg Ferencvaroša Žolt Varga je doveo klub do titule 2019. Na za završnom turniru u Hanoveru pobeđen je tada aktuelni prvak Evrope Olimpijakos.

Elvis Fatović, trener Barselonete ima u karijeri dva klupska naslova. Oba je osvojio sa Jugom 2001. i 2006. godine. Barseloneta mu je posle Juga (otišao 2011.) prvi klub sa kojim radi, godinama je bio selektor Australije.

Alesandro Bovo nema evropski najvažniji klupski trofej kao igrač, osim dva LEN Kupa. Kao trener Breše osvojio je isto takmičenje 2016. Liga šampiona je i dalje san.

Trener Marseja Miloš Šćepanović je još uvek na nuli. Razumljivo mlad trener. Kao igrač bio je učesnik finala protiv Honveda 2004. Bio je rezerva Šefiku u tesnom porazu.

Sandro Sukno
VK Primorac

Sandro Sukno je debitant u trenerskom poslu. Vodi najtrofejniji svetski klub Pro Reko sa kojim je jednom, kao igrač osvojio Ligu šampiona 2012. Pro Reko u Beogradu juri deseti naslov.

Na kraju Nemac Karsten Šafer, trener Hanovera apsolutno nema ništa. Vaterpolo fanatik, vlasnik kluba uspeo je da stigne do dva F8 i to su mu, uz dominaciju u Nemačkoj, najveći uspesi.

Sve mečeve završnice Lige šampiona za vaterpoliste gledaćete ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar