„Moramo da smanjimo oscilacije, rastemo iz dana u dan“

VPSCG/Anna Feher

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore za sada gura po planu na Svetskom prvenstvu. Poražena je od Mađarske, što se očekivalo, pobedila je Gruziju, što se takođe očekivalo, ali niko nije očekivao dva meča na jednu loptu.

Izabranici Vladimira Gojkovića su protiv jednog od najvećih favorita za osvajanje trona, selekcije Mađarske, odigrali hrabro, jako u odbrani, veoma dobro u napadu. Bili su u igri sve do same završnice, ali je na kraju presudilo iskustvo, koje je na strani Mađara.

Usledio je meč sa Gruzijom, prednost od 4:1, veliki broj promašenih zicera – 4:4, novi kapital od tri gola – 7:4, kapital od dva gola u završnici – 10:8, a na kraju triler i sjajna odbrana Dejana Lazovića za konačnih – 10:9.

„Za sada sve ide po planu. Partije koje smo prikazali protiv Mađarske i Gruzije pokazuju da napredujemo i rastemo iz dana u dan. Protiv jednog od najvećih favorita na Svetskom prvenstvu smo odigrali utakmicu na jednu loptu, bili smo u igri sve do same završnice. Oscilacije, koje su normalne za mladu ekipu su nas koštale poraza“, naglasio je Miloš Šćepanović, asistent Vladimira Gojkovića i prvi trener Marseja, pa nastavio:

Sport Klub

„Protiv Gruzije smo krenuli odlično, ali je usledila niska promašaja iz sjajnih pozicija, Gruzija se vratila u meč, pojavila se nervoza, pobeda je bila imperativ, a momci su uspeli da zbiju redove, pobede rivala, izbore se sa pritiskom i steknu zlata vredno iskustvo za utakmice koje slede. U ovom momentu razmišljamo jedino o Brazilu, a pristup meču mora da bude na vrhunskom nivou, oscilacije moramo da smanjimo, ako želimo, a želimo pobedu“.

Na reči Miloša Šćepanovića, nadovezao se Miroslav Perković centar državnog tima i Novog Beograda.

VPSCG/Anna Feher

„Protiv Mađarske smo pokazali da možemo da pariramo najboljim ekipama planete. Protiv Gruzije smo počeli odlično, ali smo ušli u kontraritam u napadu, promašivali smo zicere, omogućili rivalu da se vrati u meč. Ista priča se dogodila i u drugom poluvremenu, ali smo na kraju uspeli da stignemo do pobede, što je najvažnije. Izvukli smo pouke iz oba meča, okrećemo se Brazilu, sa ciljem da odigramo jako u odbrani, strpljivo i pametno u napadu, uz što manje oscilacija i grešaka“, naglasio je Miroslav Perković.

VPSC/Anna Feher

Utakmica između Crne Gore i Brazila na programu je 25. juna sa početkom u 19 časova i 30 minuta, a istog dana snage će odmeriti Mađarska i Gruzija. Grupa u kojoj se nalazi Crna Gora, ukršta sa grupom u kojoj su Hrvatska, Grčka, Japan i Nemačka. Ukoliko se ne dogodi nešto senzacionalno, Crna Gora će u osmini finala igrati protiv Japana.

Komentari

Vaš komentar