Na Dorćolu vaterpolo klasik bez pritiska

Vaterpolo 4. jan 202211:49
Podeli:
Nikola Jakšić
foto: VSS

Posle dužeg vremena vaterpolisti Srbije i Hrvatske će večeras, u 20 časova, na bazenu „25.maj Milan Gale Muškatirović“, da odigraju utakmicu bez ikakvog takmičarskog pritiska, meč u kojem rezultat neće biti u prvom planu.

I pored činjenice da se radi o prijateljskoj zvaničnoj utakmici, susret na Dorćolu će ostati zapamćen kao početak novih sastava dve izuzetno cenjene reprezentacije u sveti vaterpola.

Povezano:

Srbija je ostala bez šestorice igrača koji su duže od decenije bili zaslužni za veliki broj medalja. U sastavu nema više braće Pijetlović, Filipovića, Prlainovića, Aleksića i Stefana Mitrovića.

Sa druge strane Hrvatska je odmah posle Igara u Tokiju ostala bez Jokovića da bi mu se mesec dana kasnije pridružili Bušlje, Lončar, Garsija i Obradović. Potom se zahvalio i Miloš rečima da napušta vaterpolo da bi se ipak skrasio u Partizanu.

Na sceni će biti novi timovi. Srbiju predvode Branislav Mitrović, Mandić, Jakšić, Ranđelović, kod Hrvata su Bijač, Fatović, Benić, izostali su Bukić, kapiten Krapić, Harkov zbog povreda. Imaće šta da se vidi. Obojica selektora Dejen Savić i Ivica Tucak i ne razmišljaju o protivniku.

Dejan Savić
Guliver Image / XiaxYifang

Da vidimo gde smo, da se upoznamo, ima vremena za velike susrete“, zajednički je stav velikih prijatelja i rivala.

Slično razmišljaju i igrači:

Ne može za tri treninga da se nešto drastično uradi. Ali važno je da svi zajedno u timu stvorimo dobro poznatu atmosferu. Veliki broj igrača je već bio u sistemu tako da nam to neće biti problem“, smatra kapiten i golman Branislav Mitrović.

Na drugoj strani njegov kolega Marko Bijač dodaje:

Daleko smo od kompletnog sastava. Bitan je trening sa kvalitetnom reprezentacijom a za sada razmišljamo samo o sebi. Trenirali smo i igrali sa Italijom i Crnom Gorom i sada nastavljamo sa Srbijom. Veliki je posao pred nama.“

Savić na raspolaganju ima 20 igrača, Tucak 16, moguće je da u timu bude po 14 igrača kako bi ih to više dobilo šansu. Ipak, sve priče o nemanju pritiska, nebitnom rezultatu padaju u vodu kada počne utakmica Srba i Hrvata. U jednom od najvećih vaterpolo klasika je lepo pobediti.

Komentari

Vaš komentar