Nebojša Obradović preuzeo Kazahstan

Vaterpolo 17. okt 202219:371 komentar
VK Astana

Nebojša Obradović je novo selektorsko rešenje za vaterpolo reprezentaciju Kazahstana. To je epilog višemesečnih trvenja u samoj organizaciji gde su na jednoj strani bili čelnici saveza, na drugoj rukovodstvo reprezentacije.

Srpski stručnjak je napravio određene pomake u organizaciji rada mlađih selekcija, vodio Astanu i postao je prihvatljivo rešenje za selekciju koja je u Budimpešti na Svetskom prvenstvu osvojila 14. mesto pod komandom Rustama Ukumanova.

„Prihvatio sam ponudu, dolazim u Srbiju gde ćemo da se pripremamo za šampionat Azije koje počinju 4.novembra. Imaćemo desetak sparinga sa srpskim klubovima i siguran sam da će nam to biti od velike koristi“ rekao je selektor Kazahstana Nebojša Obradović.

Posle slabog 11. mesta na Olimpijskim igrama u Tokiju, Kazahstan je izvršio smenu generacija. Najiskusniji je Srđan Vuksanović.

„Ima posla, ali postoje i uslovi da napredujemo. Videćemo kako sve to izgleda na nivou Azije.“

Obradović je u Srbiji radio u Crvenoj zvezdi, ŽAK-u, Vojvodini, Nišu, Šapcu, vodio je godinama Kopar i radio još u Al Ahliju, Turskoj i sada Kazahstanu u klubu Astana.

Komentari

Vaš komentar