Nema odmora za “ajkule”, sledi turnir u Grčkoj

VPSCG/Anna Feher

Nema odmora kada su vaterpolisti Crne Gore u pitanju. Posle Svetskog prvenstva, odnosno učešća na F8 turniru Svetske lige u Strazburu, izabranici Vladimira Gojkovića se sele u Grčku gde će učestvovati na izuzetno kvalitetnom međunarodnom turniru, na kome će rivali biti Grčka, Holandija i Nemačka.

Primarni cilj Crna Gore u periodu koji sledi je da potencijal koji imaju mladi igrači pretoči u kvalitet neophodan za osvajanje medalja na velikim takmičenjima, kao i plasman na Olimpijske igre u Parizu. Zbog toga je svaka utakmica od vitalnog značaja, jer se upravo kroz utakmice može najbolje ustanoviti šta je to što nedostaje da Crna Gora stigne do vrha, a nepotrebno je trošiti reči o iskustvu koje stiču pomenuti mladi igrači.

VPSCG/Anna Feher

Crna Gora je na finalnom turniru Svetske lige, pobedila Srbiju, Australiju, odigrala je nerešeno sa Španijom, a poražena je od Australije, Francuske i Srbije, pa je na kraju zauzela šesto mesto.

Na turniru koji sledi, ponovo će biti promena u sastavu tima, jer Vladimir Gojković želi da proveri sve raspoložive snage pred Evrpsko prvenstvo koje 29. avgusta počinje u Splitu.

VPSCG/Anna Feher

Na spisku su: Dejan Lazović, Miroslav Perković, Marko Petković, Danilo Radović, Aleksa Ukropina, Andrija Korać, Bojan Banićević, Stefan Vidović, Jovan Vujović, Martin Gardašević, Luka Murišić, Marko Mršić, Darko Đurović.

Pored selektora Vladimira Gojkovića, u stručnom štabu biće još pomoćni treneri Miloš Šćepanović, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Čobaj Gzim, fizioterapeut Dušan Kečina. Sudija na ovom turniru iz Crne Gore biće Božidar Đurašković.

VPSCG/Anna Feher

U prvom kolu 29. jula Crna Gora igra protiv Holandije narednog dana rival je Nemačka, a u poslednjoj rundi, izabranici Vladimira Gojkovića igraju protiv domaćina Grčke.

Komentari

Vaš komentar