“Nemamo iskustva, ali smo gladni uspeha”

VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore ulaze u završnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo. Posle rada u Herceg Novom, Nikšiću, Podgorici i ponovo Herceg Novom, sledi selidba u Beograd, zatim u Bečej, pa okršaji sa Mađarskom, Brazilom i Gruzijom na planetarnoj smotri.

Izabranici Vladimira Gojkovića treniraće zajedno sa selekcijom SAD u Beogradu, zajedno sa selekcijom Gruzije u Bečeju, a zatim će sa najmlađom ekipom na Svetskom prvenstvu, nastojati da prebrode grupnu fazu takmičenja, boriće se da stignu do četvrtfinala, koje je u ovom momentu primarni i objektivni cilj.

“Primarni cilj u ovom momentu je da prebrodimo grupu u kojoj se nalaze Međarska, Gruzija i Brazil. Cilj je da zauzmemo što bolju poziciju, kako bi stigli među osam najboljih ekipa planete. Mađarska je prvi rival na planetarnoj smotri, Mađarska je jedan od najvećih favorita za osvajanje trona, imaće ogrmomnu podršku navijača, ali borićemo se od prvog do poslednjeg minuta. Da li je realno ili nije da stignemo do prvog mesta i direktnog plasmana u četvrtfinale, ostaje da se vidi”, naglasio je mladi i talentovani Miroslav Perković, koji je sa ekipom Novog Beograda osvojio titulu u Srbiji, trofej u Regionalnoj ligi, uz plasman u finale Lige šampiona, pa nastavio:

VPSCG/Krsto Vulevič

“Četvrtfinale je cilj kojem težimo. Ukoliko ne stignemo direktno do cilja, daćemo sve od sebe da dobijemo meč osmine finala. Nemamo iskustva, ali imamo potencijal, gladni smo uspeha. Plasman među osam najboljih bi nam omogućio da vidimo gde se u ovom momentu nalazimo u odnosu na najbolje selekcije planete, na čemu treba da radimo kako bi na Evropskom prenstvu bili još konkurentniji. Ponavljam, plasman u četvrtfinale je cilj, ali velika glad za uspehom će nas nositi da na svakom meču pokušamo da stignemo do pobede, bez obzira na ime rivala”.

VPSCG/Krsto Vulović

Crna Gora će u grupnoj fazi igrati protiv Mađarke, Brazila i Gruzije. Plasman u četvrtfinale će obezbediti prvoplasirana selekcija iz grupe, dok će reprezentacije koje budu na kotama dva i tri, nokaut fazu početi utakmicama osmine finala.

Komentari

Vaš komentar