„Novi Beograd je pravi izbor, rastem zajedno sa ekipom“

VK Novi Beograd

Miroslav Perković, jedan od najtalentovanijih centara planete, odlučio je tokom leta da se iz Primorca preseli u Novi Beograd. Mladi i ekstra talentovani vaterpolista, koji je već uzdanica reprezentacije Crne Gore, stavio je paraf na trogodišnji ugovor sa ekipom koja ima vrhunske ambicije u svim takmičenjima.

Novi Beograd je u Ligi šampiona ostvario polovičan učinak. Pobedio je Radnički iz Kragujevca, Jadran iz Splita, a poražen je od Olimpijakosa i Ferencvaroša. U Regionalnoj ligi je ostvario sve pobede na prvom turniru u Beogradu, a sigurnim zaveslajima grabi i u nikada jačem šampionatu Srbije.

Miroslav Perković kao jedan od najmlađih igrača u moćnom timu, koji sa klupe vodi legenda svetskog vaterpola, Vladimir Vujasinović, izuzetno je zadovoljan izborom sredine, iako je tokom leta mnogo klubova bilo zainteresovano za mladog asa iz Crne Gore.

„Nemam nikakvu dilemu da sam doneo pravu odluku. Imam priliku da učima od trenera kakav je Vladimir Vujasinović, a nepotrebno je trošiti reči o tome, koliko Vujasinović zna, kada je vaterpolo u pitanju. U početku mi je bilo malo čudno jer sam trenirao i igrao sa momcima koji spadaju u sam krem svetskog vaterpola. Odlično su me prihvatili, nastojali su da mi pomognu da se što pre prilagodim. U ovom momentu mogu da kažem da rastem i napredujem iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Nastojim da žestokim radom unapredim sopstvene kvalitete i mogućnosti, kako bi što više mogao da pomognem ekipi u ostvarivanju vrhunskih ambicija u svim takmičenjima“, naglasio je Miroslav Perković za Sport Klub pa nastavio:

VK Novi Beograd

„Za sada sve ide po planu. Odigrali smo bez greške prvi turnir Regionalne lige, nismo osetili gorčinu poraza ni u izuzetno kvalitetnom šampionatu Srbije. U Ligi šampiona imamo polovičan učinak, ali nismo razočarani. Svesni smo da igramo protiv izuzetno jakih timova, koji uglavnom već godinama igraju u istom sastavu. Mi smo praktično nova ekipa, sa dosta novih igrača, a samim tim, treba nam vremena da se sve kockice slože u željeni mozaik. Nemam nikakvu dilemu da ćemo kako sezona bude odmicala biti sve jači i kvalitetniji, da ćemo uspeti da ostvarimo ciljeve u svim takmičenjima, a ciljevi su kao što je poznato najveći mogući.“

Miroslava Perkovića je naravno odbradovala vest da je bazen u Kotoru posle četiri godine, konačno u funkciji, a od njegovog prelaska u Novi Beograd, ogromnu korist će imati tim iz glavnog grada Srbije, ali i reprezentacija Crne Gore, jer će talentovani Perković steći ogromno iskustvo u mečevima Lige šampiona, Regionalne lige…

Miroslav Perković
REUTERS/Irakli Gedenidze

„Kao što sam i rekao rastem i napredujem iz dana u dan. Imam priliku da treniram sa igračima čija se imena sa velikim poštovanjem izgovaraju širom planete, kao i sa Vladimirom Vujasinovićem, koji je legenda svetskog vaterpola. Kroz utakmice Lige šampiona, Regionalne lige i šampionata Srbije, jasno je da će i moje mogućnosti biti daleko veće nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Samim tim, biću od veće koristi i reprezentaciji Crne Gore“, naglasio je Perković i dodao:

„Pored toga, od ogromnog značaja je otvaranje bazena u Kotoru, kako za Primorac i Kataro, tako i za crnogorski vaterpolo u celini. Nadam se i verujem da će uskoro biti rešen problem sa bazenom u Herceg Novom, jer će onda, svi klubovi, kao i sve reprezentativne selekcije imati idealne uslove za rad, što je od vitalnog značaja kako za rezultate klubova, tako i za rezultate reprezentacije na velikim takmičenjima“.

VK Novi Beograd

Miroslav Perković nastavlja da raste i napreduje u kapici Novog Beograda. U narednom kolu Lige šampiona, koju možete da pratite na Sport Klubu, izabranici Vladimira Vujasinovića, igraju na svom bazenu protiv Breše. Podsećanja radi, Novi Beograd je siguran učesnik finalnog turnira, ali cilj Miroslava Perkovića i iskusnijih drugova je pobeda u svakom meču, bez obzira na ime rivala.

Komentari

Vaš komentar