Novljani i Kotorani kreću u evropsku avanturu

Vaterpolo 27. sep 202213:071 komentar
Podeli:
VK Primorac/Krsto Vulević

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog i Primorca iz Kotora počinju evropsku avanturu. Novljani i Kotorani će igrati na prvim turnirima kvalifikacija za Ligu šampiona, a obe ekipe očekuje zahtevan posao na putu ka cilju, a to je druga runda kvalifikacija za elitno takmičenje.

Jadran je domaćin kvalifikacionog turnira, a prepreke na putu ka osvajanju jednog od tri mesta, koja vode u drugu, takođe grupnu fazu kvalifikacija, biće Mladost iz Zagreba, Zaibas iz Litvanije, turska Enka i slovački Novaki. Novljani imaju izuzetno mladu ekipu, imaju i problema sa povredama, ali su uvereni da će uz pomoć navijača uspeti da stignu do cilja.

VPSCG/Krsto Vulević

Kotorane takođe očekuje zahtevan posao, jer će na turniru u Italiji, za rivale imati ZPC Ravlin iz Holandije, Vašaš, Steauu i Inviktijum iz Sarajeva. Ekipa iz BiH je objektivno najslabija, a Primorac će sa ostalim ekipama voditi borbu za mesto u drugoj rundi kvalifikacija.

U slučaju neuspeha o kojem niko ne razmišlja u ovom momentu, Novljani i Kotorani bi evropsku priču nastavili u novoformiranom takmičenju pod okriljem LEN-a, Čelendž Kupu. Kvalifikacioni turnir se igraju od 29. septembra do 2. oktobra.

VK Jadran

Međutim, o tome niko ne razmišlja, cilj je druga runda kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojoj će biti 16 ekipa, podeljenih u četiri grupe. Po dve najbolje plasirane će igrati baraž mečeve za grupnu fazu, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar