Odlična generalna proba: Crna Gora slavila protiv Španije

VPSCG/Anna Feher

Izabranici Vladimira Gojkovića, vaterpolisti Crne Gore, ostavili su iza sebe sjajnu generalnu proveru pred Evropsko prvenstvo u Splitu. Crna Gora je posle velike borbe i neizvesne završnice pobedila Španiju, aktuelnog šampiona sveta sa 14:13 (4:3, 6:4, 1:3, 3:3).

Golove za Crnu Goru, postigli su: Marko Mršić, Marko Petković, Aleksa Ukropina, Miroslav Perković po dva, Vasilije Radović, Kanstantin Averka, Vlado Popadić, Vladan Spaić po jedan. Najefikasniji u sastavu Španije, bili su Ser Kabreras sa četiri, Alberto Munariz sa tri, odnosno Felipe Perona i Alvaro Granados sa po dva gola.

VPSCG/Anna Feher

Crnogorski vaterpolisti će pripreme nastaviti u Trebinju, odakle je i planiran put u Split. Evropsko prvenstvo počinje 29. avgusta, a Crna Gora je u grupi sa selekcijama Italije, Slovačke i Gruzije.

U grupi B su Hrvatska, Grčka, Francuska i Malta, u grupi C su Španija, Nemačka, Holandija i Rumunija, u grupi D su Srbija, Mađarska, Slovenija i Izrael.

Anna Feher

Prvoplasirane ekipe iz četiri grupe idu direktno u četvrtfinale, drugoplasirane i trećeplasirane će kroz osminu finala tražiti plasman među osam najboljih.

Komentari

Vaš komentar