Petković za SK: Verujem da titula ostaje u Herceg Novom

Vaterpolo 28. mar 202218:22 > 18:25
VK Jadran/Vuk Ilič

Ligaški deo takmičenja je praktično završen, ostala je da se odigra još jedna runda, ali je već sada jasno da 6. aprila počinje finalna serije u kojoj će se za tron boriti vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog i Primorca iz Kotora.

Veliki derbi Crne Gore, Boke, a svojevremeno i Evrope, ponovo privlači veliku pažnju ljubitelja vaterpola, ne samo u Crnoj Gori. Novljani i Kotorani u ovom trenutku nemaju ekipe koje spadaju u sam evropski vrh, ali definitivno imaju ekipe koje se mogu svrstati u najperspektivnije na Starom kontininentu.

VK Jadran/Vuk Ilić

Tron brani Jadran, koji nije uspeo da odbrani trofej u Kupu. Titulu napada Primorac, koji je uspeo da “otme” pomenuti trofej u Kupu, od Novljana. Ono što je izvesno na osnovu međusobnih duela u dosadašnjem delu sezone, sledi finalna serija u kojoj će svaka utakmica biti na jednu loptu, u kojoj će nijanse odlučiti o tome ko će se radovati na kraju.

Novljani koji su pokazali da su kadri za velika dela tokom kvalfikacija za Ligu šampiona, gde im je malo sreće nedostajalo da stignu do baraž mečeva  za grupnu fazu takmičenja, koji su u meču odluke za mesto na finalnom turniru Regionalne lige poraženi od daleko iskusnijeg i u ovom momentu, kvalitetnijeg Jadrana iz Splita, odlučni su u nameri da odbrane tron.

VK Novi Beograd

Uoči finalne serije, u minulom kolu, Jadran koji će imati prednost domaćeg terena u finalnoj seriji, slavio je u Herceg Novom sa 13:8, daleko teže nego što to krajnji rezultata pokazuje.

“Stepen borbene gotovosti moramo da podignemo na maksimalan nivo, jer slede dueli za koje smo se spremali od početka sezone. Jedan udarac smo izdržali na nogama, pričam u finalu Kupa, a sada očekujem, da uzvratimo udarac, odbranimo titulu i jednu zaista odličnu sezonu uspešno privedemo kraju”, naglasio je reprezentativac u sastavu Novljana, Marko Petković, za Sport Klub, pa nastavio:

VK Jadran/Krsto Vulević

“Rekao sam na početku sezone da ekipa Jadrana ima ogroman potencijal, a smatrao sam da će trebati vremena i strpljenja da stignu željeni rezultati. Međutim, momci su jako brzo uspeli potencijal da pretoče u kvalitet, pa smo bili konkurentni za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona i na finalni turnir Regionalne lige. Nismo imali dovoljni iskustva da iznesemo breme favorita u finalu Kupa, a sada smo spremni. Verujem u to”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Marko Petković je nastavio sa izlaganjem:

“Izuzetno cenim i poštujem ekipu Primorca. Kotorani, kao i mi, imaju mladu i izuzetno talentovanu ekipu pred kojom je svetla budućnost. Zdrava konkurencija između Jadrana i Primorca je dobra za crnogorski vaterpolo u celini. Finalna serije se igra na tri pobede. Imamo prednost domaćeg terena, imaćemo podršku navijača u ključnim mečevima, imamo i psihološku prednost jer smo slavili u poslednjem duelu. Ponavljam, očekujem veliku borbu za svaku loptu, za svaki pedalja bazena, ali kao i svi u timu, verujem da smo kadri da odbranimo titulu, da sa mnogo više samopouzdanja i ambicija sačekamo sezonu koja sledi. Bićemo stariji i iskusniji za godinu dana, a to je od vitalnog značaja za mladu ekipu koju imamo”.

VK Jadran

Finalna serije počinje 6. aprila. Ljubitelji vaterpola sa nestrpljenjem očekuju borbe za titulu, već sada je izvesno da će bazeni u Kotoru i Herceg Novom biti ispunjeni do poslednjeg mesta, a vaterpolo stektakl je zagarantovan. Da li će Novljani odbraniti titulu, ili će Kotorani stići do duple krune? Saznaćemo brzo.

Komentari

Vaš komentar