Pijetlović: Skumpakis i Granados odlični igrači

Vaterpolo 3. okt 202215:30
Podeli:
VK Novi Beograd

Novi Beograd je uspešno počeo sezonu. Trijumf na prvom Memorijalu „Vlaho Bata Orlić“, na novobeogradskom bazenu, pokazao je da srpski i regionalni šampion ima razlog da sa velikim ambicijama dočeka sezonu koja startuje idućeg vikenda prvim turnirom Regionalne lige u Beogradu.

Na drugoj strani su bili: Ferencvaroš, Solnok, Partizan i Nojsi la Sek. Četiri pobede, pehar i uz to nagrada za najboljeg igrača turnira za Duška Pijetlovića. U baš dobrim igračkim godinama (37) i danas jedan od najboljih centara sveta nema razloga da bue nezadovoljan.

“Jako je dobro što smo imali ovakav turnir pred početak sezone. Ulazimo u žestok ritam utakmica i bar smo videli, protiv jakih protivnika gde smo.”

Novi Beograd je ostao bez Gojka Pijetlovića, Gogova i Tomića. Stigli su golman Filipović i centar Ćetković iz Šapca, dok su prave bombe Španac Granados i Grk Skumpakis.

VK Novi Beograd

“Nema tu mnogo priče, ozbiljni igrači. Kažu Grk je dobar igrač, ja kažem odličan vaterpolista, baš kvalitet. Sa druge strane oduševio me je Granados, nije samo šuter, već igrač koji zna da igra. Dobro sve to izgleda. Imamo obe strane jake sa šuterima.”

Novi je i trener. Duško Pijetlović je veći deo karijere igrao sa Živkom Gocićem, što u Partizanu što u reprezentaciji. Gocić mu je bio trener u Solnoku i zajedno su osvojili prvenstvo i Evrokup.

VK Novi Beograd

“Lako se Gocić uklopio, fina je komunikacija. Videćemo kad se još uhodamo. Prošle godine nam je trebalo više vremena, baš je bila nova ekipa. Sada je manje, više sve poznato, ostaje da se novajlije uklope. Mirniji smo, rasterećeniji, a opet sa najjačim ambicijama u svakom takmičenju.”

Pored Pijetlovića, na mestu centra Novi Beograd ima Crnogorce Perkovića i Ćetkovića i sigurno je da će Gocić znati da rasporedi minutažu kako bi glavni adut bio najbolji kada to bude bilo najpotrebnije.

“Ponavljam, značajno je lakše nego prve godine. Treba vremena novom timu da se uhoda. Imali smo tada i uspone i padove. Mislim da ćemo sada daleko brže biti na nivou kojem težimo.

VK Novi Beograd
foto: VK Novi Beograd

Novi Beograd je osetio i Partizan. Velika je razlika u klasi, šampion nije zapinjao:

“Trener Korolija dobro radi, nema dileme. Ali, opet, Partizan ima skoro potpuno novi tim, trebaće mu vreme, a bilo bi sjajno kada bi srpski vaterpolo stalno imao bazu u jakim timovima Novom Beogradu, Partizanu, Radničkom, Zvezdi, Vojvodini. To bi bilo pravo.”

Komentari

Vaš komentar