Ponosni kapiten Martinović: Ekipa je stigla do trona

Vaterpolo 26. sep 202220:59
LEN/Krsto Vulović

Umoran i raspoložen, miran i ponosan. Kapiten U19 vaterpolo reprezentacije Srbije, koja je stigla do titule prvaka Evrope na šampionatu koje je odlično organizovano u Podgorici. Vasilije Martinović je golom na dva minuta pre kraja rešio pitanje pobednika finalnog duela sa Španijom. Znali su Španci od koga im preti najveća opasnost, ali…

Ali, kapiten je u prve dve četvrtine duela sa Mađarima pogodio mrežu pet puta. Najbolji kada je trebalo.

“Naravno da sam ponosan na rezultat, na ekipu, na drugarstvo koje nam je pomagalo kada je bilo najteže. Taj gol je vredan, za trenutak su zakasnili u odbrani i eto…”, rekao je po dolasku u Beograd, Vasilije Martinović.

Kada se završilo Svetsko prvenstvo za generaciju 2004. savezni trener Uroš Stevanović je odmah rekao:

“U Podgoricu ide ovaj sastav plus kapiten Vasilije Martinović.”

VSS/Slobodan Sandić

Za to vreme vaterpolista Novog Beograda se borio za prve minute na seniorskom prvenstvu Evrope u Splitu. Nije imao odmor po dolasku iz grada pod Marjanom. Tek 24 časa i pravac Kragujevac gde su spremale šampionske akcije.

“Prezadovoljan sam ekipom, bili smo najjači kada se sve rešavalo. Mislim da nas je utakmica sa Grčkom osokolila, dobijali smo, gubili i na kraju slavili. Tada smo bili ubeđeni da možemo mnogo. Neću da pominjem imena, znaju svi šta mislim o Srbiji. Najbolji smo.”

Imala je Srbija dosta infarkt utakmica. Sa Italijanima i Mađarima rešavali su peterci.

VPSCG/Krsto Vulović

“Mogli smo Italijane da dobijemo u regularnom delu. Mađari? Dobili su nas u finalu u Beogradu na peterce, pobedili su na peterce generaciju 2006. u Volosu. Bilo bi stvarno mnogo da se to i sada dogodilo. Bili smo mirni, verovali u sebe. Mađari su odlična ekipa, mislim da su ušli malo opušteno u utakmicu i to im se osvetilo. Nismo padali ni kada su imali prednost. Ponavljam, ta vera u naše mogućnosti nas je držala do kraja.”

Finale sa Španijom posebna priča:

“Kada je finale tu nema nikakvih priča. Zna se ulog, igraš za zlato. Osvaja se pobedom, poraz ti daje srebro. Imali smo utakmicu sve vreme u rukama, izdržali smo sve i zasluženo pobedili.

LEN/Krsto Vulović

Sa 19 golova iz 35 pokušaja bio je jedan od najboljih strelaca. Pokazao je to mnogo puta ranije da hrabrost i gol ima u genima. Konketan, uporan, jak i kada ne ide. Budućnost srpskog i ne samo srpskog vaterpola.

“Nije fraza, priznanje za najboljeg igrača je zasluga ekipe, bilo je mnogo igrača iz Srbije koji su mogli da budu na mom mestu.”

Slavlja skoro da nije ni bilo.

VSS/Slobodan Sandić

“Nismo imali vremena, umor nas je savladao. Samo smo večerali, spakovali se i pravac kući. Uz pozdrav navijačima koji su bili velika podrška sve vreme. Hvala im.”

I što bi Konstrakta rekla šta sad?

“Trener Stevanović nam je svima čestitao, rekao idemo dalje. Iduće godine je Svetsko prvenstvo za moje godište. Meni je to izlazno, posle srebra u Kuvajtu 2019, zlata u Pragu 2021. Što kaže trener idemo dalje.”

VK Novi Beograd
VK Novi Beograd

Pred Vasilijem je pet, šest dana odmora. Otvorio se trener Novog Beograda Gocić koji na toj zgodnoj strani ima sadašnje asove Rašovića i Granadosa i jednog koji dolazi Martinovića.

“Ima Novi Beograd velike ambicije. Izazova nika dosta. Idemo…”

Komentari

Vaš komentar