Pripreme za F8: Ajkule grizu u bazenu i na kopnu

VPSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za prvo veliko iskušenje u izuzetno zahtevnoj godini. Izabranici Vladimira Gojkovića će od 28. do 30. aprila, na finalnom turniru evropskog dela kvalifikacija, nastojati da izbore plasman na finalni turnir prestižnog takmičenja, koji će biti organizovan u Strazburu.

Selektor, Vladimir Gojković, na raspolaganju ima sve igrača za pripreme i finalni turnir. Na spisku su: Dejan Lazović, Marko Mršić, Aljoša Mačić, Marko Petković, Uroš Čučković, Bogdan Đurđić, Vlado Popadić, Vasilije Radović, Aleksa Ukropina, Miroslav Perković, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Savo Ćetković, Petar Tešanović, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Dimitrije Obradović, Darko Đurović i Jovan Vujović.

Pojedini momci su se priključili dan kasnije, jer su imali obaveze u svojim klubovima i Ligi šampiona, a na osnovu viđenog tokom jednog od trening dana, u Kotoru se radi pakleno. Popularne “ajkule” grizu u bazenu, ali i na suvom.

Sport Klub

Sat vremena teretane, plus dva sata rada u bazenu prepodne, pa mali odmor, pa sve iz početka popodne. Žestok ritam će biti nastavljen sve do odigravanja utakmice sa selekcijom Srbije 25. aprila, povodom otvaranja olimpijskog bazena u Trebinju, a zatim se pomenuti, žestok rad nastavlja sve do utakmice protiv Francuske, koja je na programu 28. aprila.

“Nema mnogo filizofije uoči turnira koji sledi. Imamo mladu i talentovanu ekipu. imamo svetlu budućnost, ali nam treba mnogo rada, truda i strpljenja. Finalni turnir koji sledi čekamo sa mnogo entuzijazma jer igramo na našem bazenu pred našim navijačima. Primarni cilj je da u nokaut fazi, koja sledi, dobijemo Francusku u četvrtfinalu. Na taj način, stigli bi do dve meč lopte kada je reč o plasman na završni turniru Svetske lige. Svi u ekipi se nadamo da smo kadri da stignemo do cilja, iako su sve ostale selekcije, daleko iskusnije”, naglasili su Aleksa Ukropina i Dimitrije Obradović za Sport Klub.

Sport Klub

Na reču, Dimitrija Obradovića i Alekse Ukropine, nadovezao se Miroslav Perković koji je direktno iz Atine, gde je Novi Beograd igrao protiv Olimpijakosa u Ligi šampiona, stigao u Kotor.

“Nema lakih rivala na finalnom turniru. U ovom momentu, maksimalno smo fokusirani na duel protiv selekcije Francuske. To je prvo veliko finale za nas. Moramo da stignemo do pobede, jer bi na taj način ostali u igri za plasman na završni turnir Svetske lige. Imamo mladu ekipu, imamo potencijal i perspektivu, a nadam se da ćemo na krilima navijača i mi uspeti da odletimo na finalni turnir, čiji je domaćin Francuska, naš rival u četvrtfinalu”, naglasio je Miroslav Perković za Sport Klub.

Podsećanja radi, plasman na finalni turnir Svetske lige, na koji su mesto već izborile selekcije SAD, Australije, Kanade i Brazila, obezbediće tri selekcije sa turnira u Podgorici, jer je domaćin završnog turnira Francuska.

Sport Klub

U četvrtfinalu, snage će odmeriti 28. aprila: Hrvatska i Italija (15. časova), Mađarska – Španija (17), Crna Gora – Francuska (19) i Srbija – Grčka (21).

U polufinalu, koje je na programu 29. aprila, snage će odmeriti: Mađarska/Španija – Srbija/Grčka, odnosno Hrvatska/Italija – Crna Gora/Francuska.

Borba za treće mesto je na programu 30. aprila sa početkom u 19 časova, dok finale počinje u 21 čas. Titulu u prestižnom takmičenju, što Svetska liga definitvno jeste, brani selekcija Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar