Promene u VK Vojvodina, Popović novi trener

Vaterpolo 6. dec 202219:031 komentar
VSS

Na sednici Skupštine VK Vojvodine izraženo je nezadovoljstvo rezultatima muškog seniorskog tima. Zbog toga je direktor kluba Marko Ćuk odlučio da podnese neopozivu ostavku.

U njegovom mandatu je ženski klub napravio najbolje rezultate osvajanjem dve duple krune. Na žalost, muškarci nisu na tom putu. Prošlu sezonu su Novodađani završili na šestom mestu a u ovoj imaju samo jedan bod posle sedam kola.

VK Vojvodina

Ceh je platio i trener Miroslav Bajin. Na mesto šefa struke postavljen je 2021. godine posle devetogodišnjeg boravka u Mađarskoj. Umesto Bajina na klupi prvog tima će sedeti Jovo Popović koji je u karijeri vodio i reprezentaciju Gruzije.

Šef stručnog štaba je Darko Bilić koji je sada i u stručnom štabu seniorske reprezentacije. Novi direktor kluba je Vojkan Jovanović koji je svojevremeno, u vreme jačanja kluba, već bio član najužeg rukovodstva da bi posle promena preuzeo brigu o radu bazena Slana bara.

VK Vojvodina/Srđan Aleksić

„Kada su smene i ostavke u pitanju znači da nešto nije dobro. Vojvodina je u lošoj situaciji i može da se dogodi da tek kroz baraž probamo da obezbedimo opstanak. Takođe nismo zadovoljni ni radom mlađih kategorija. Ne radi se o rezultatima koliko o činjenici da nema talenata, da nemamo naše igrače, nego dolaze iz sveta i da je jednostavno nestala, dobro poznata škola vaterpola. Dakle predstoji nam veliki rad na svim poljima“ rekao je Jovanović.

I to nije sve. Najbolji vaterpolista Vojvodine u ovoj sezoni Petar Kasum je u novembru dobio sporazumni raskid ugovora i po svemu sudeći pojačaće najbolji turski klub Galatasaraj.

Komentari

Vaš komentar