Prvenac Milanovića, pobeda Marseja, odlični FTC

Vaterpolo 9. okt 202223:34
Foto: Gr/HSF

Pored šampionata Srbije, kvalifikacija za Ligu šampiona i Regionalne lige, počeli su vaterpolo šampionati širom Evrope, sa mnogo igrača i trenera iz regiona.

GRČKA – Igor Milanović i Filip Filipović su na ubedljiv način startovali u grčkom prvenstvu. Njihov Olimpijakos je u derbiju prvog kola ubedljivo savladao Panionios sa 14:3. Već posle prve četvrtine je bilo 6:1 za najbolji grčki sastav. Filipović je bio trostruki strelac.

U toj “A” grupi Panatinaikos golmana Rističevića je savladao Unieru 11:3, AEK je bio bolji od Idrakosa 8:5, dok je Etnikos teškom mukom pobedio Hios 10:9.

Gr/HSF

U “B” grupi Hanja je poražena od Apolon Smirnisa 14:6, Glifada je kao gost dobila Peristeru 9:8, Palio Faliro je bio bolji od Elisiakosa 12:9 dok je Vuljagmeni lako pobedio PAOK 13:5.

FRANCUSKA – Marsej je startovao pobedom protiv Setea 16:10. Na poluvremenu je bilo 9:2. Prlainović je postigao dva pogotka za najbolji francuski klub koliko i Čućković i Spaić. Za Sete je novajlija Tomić postigao tri, Vujović i Ranđić po jedan gol.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Serkl 93, bivši Nojsi la Sek, našeg trenera Stefana Ćirića je bio bolji od Remsa 16:11. Za pobednike je debitovao Draško Gogov sa četiri gola. Turkvan je lako dobio Nicu 14:5, Strazbur bio bolji od Paj d iksa 8:5 uz dva gola Popadića dok se Kandić jednom upisao za poražene.

MAĐARSKA – Šampion Ferencvaroš slavio u gostima u derbiju protiv BVSC 14:9. Srpski centar Ubović se tri puta upisao u strelce. Vašaš je, takođe kao gost nadigrao KSI 20:6. Sava Ranđelović se istakao sa dva pogotka, na golu je bio Branislav Mitrović.

Gonzalo Fuentes, Reuters

U najzanimljivijoj utakmici Eger i Solnok su igrali 13:13. Za Eger je blistao Kriještorac sa četiri gola, jedan je dao Murišić. U ostalim mečevima Pečuj je pobedio Senteš 12:6, Honved bio bolji od UVSE 13:7 dok su Seged i Kapošvar igrali 10:10.

Komentari

Vaš komentar