Prvi ili deseti

Vaterpolo 4. jun 20229:18 > 11:41
Podeli:
VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Ko će večeras podići trofej ? Dušan Mandić prvi put za Novi Beograd ili Aleksandar Ivović deseti put za Pro Reko? Na jednoj strani tim čiji je slogan „Naše vreme dolazi“, na drugoj slogan „Naše vreme traje“.

Na jednij strani Milanović, Pijetlović i Mandić, koji su već osvajali Ligu šampiona sa Pro Rekom, na drugoj strani Sukno sa pulenima željnim odbrane trona i konačno oba sastava jure treći trofej u sezoni.

F8 u Beogradu:

Novi Beograd je kopao i kopao da bi Angelos Vlahopulos iskopao pobedu pet sekundi pre kraja polufinala sa Brešom 14:13. Nije to bila partija koja je oduševila, ali je tim imao ogromnu želju, nije se predavao i to je na kraju bilo nagrađeno.

Pro Reko je u dve srednje četvrtine rešio duel sa objektivno slabijim Ferencvarošem, imao je luksuz da u poslednjih osam minuta bez mnogo napora sačuva plasman u finale, pokazujući da posle italijanskog finala ima još snage u vremešnom sastavu.

Pisanje nove istorije ili nastavak stare tradicije, ishod ćemo znati oko 20.30, možda neki minut kasnije. Mandić i Koimbra su nosili Novi Beograd protiv Marseja, Vlahopulos i Mandić protiv Breše uz ogroman doprinos svih ostalih igrača, koje greške i propušteni ziceri nisu pokolebali. Možda je večeras vreme za nekog novog junaka, ali je bitno da prilaz bude maksimalan, bez straha, sa respektom dužnim za rivala koji je ovakve utakmice igrao.

Novi Beograd je već uradio mnogo, ali to sada u klubu ne priznaju. Žele i taj poslednji korak kojim će ukrasiti sezonu započetu formiranjem tima prošlog septembra. Sastav koji je prošao dečije bolesti, promene trenera, došao je na domak cilja.

Na drugoj strani sijaset kvalitetnih, iskusnih, „namazanih“ igrača. Najbolje ih zna Duško Mandić, koji je na istom mestu prošle sezone, noseći kapicu Pro Reka, bio izabran za MVP. Bilo bi lepo kada bi večeras odigrao tako da stigne do novog naslova, ali sa drugom kapicom.

Komentari

Vaš komentar