Radanović: Borićemo se; Ličanin: Čast i obaveza

VK Jadran/Vuk Ilić

Evropska vaterpolo uzbuđenja, kada su klubovi u pitanju se nastavljaju od 27. do 30. oktobra, kada je na programu osam turnira LEN Evrokupa, po dve najbolje ekipe iz osam grupa će izboriti plasman u osminu finala, a do cilja će pokušati da stigne osam ekipa iz regiona.

U pitanju su, Crvena zvezda, Partizan, Valis, Šabac, Jadran iz Herceg Novog, Primorac iz Kotora, Mladost iz Zagreba i Solaris. Sve pomenute ekipe očekuje jako težak posao na putu ka ostvarenju cilja, jer je konkurencija ujednačena i jaka u svim grupama.

FOTO: Slobodan Sandić

Čak tri ekipe iz regiona će igrati na turniru u Šapcu – Šabac, Jadran Herceg Novi, Solaris Šibenik. Glavni favorit na papiru je italijanski Trst, a u provoj rundi snage će odmeiriti: Jadran iz Heceg Novog i Trst, odnosno Šabac i Solaris. Slobodan je francuski Pai d Eks.

“Spremni čekamo turnir LEN Evrokupa koji sledi, odlučni u nameri da se borimo za jedno od dca mesta koja vode u osminu inala. Cenimo se rivale grupa je ujednačena, Trst malo odskače kvalitetom, ali veujem i nadam se da možemo da stinemo do cilja. Ponvaljam još jednom, borićemo se”, nalasio je trener Jadana, Petar Radanović.

FOTO: Vaterpolo Savez CG

Šabac će biti domaćin turnira, imaće veliku podšku navijača, a da li će na krilima pomenute podške uspeti da stine do podviga, ostaje da se vidi.

“Velika nam je čast i obaveza što smo dobili organizaciju jednog od tunira LEN Evrokupa. Grupa je izuzetno kvalitetna, ujednačena i zathevna, a u ovom momentu mogu da obećam, da ćemo uz podšku navijača kojoj se nadamo, nastojati da budemo konkuretni u borbi za osajanje jednog od dva mesta koja vode u osminu finala, nalasio je trener Šapca” Nemanja Ličaninin.

VK Šabac

Grupa A: Šabac, Jadran iz Herceg Novog, Pai d Eks, Solaris, Trst; Grupa B: Partizan, Savona, Strazbur, ZV De Zan; Grupa C: Barselona, Duizburg, Turkoan, Palermo: Grupa D: Honved, Primorac Kotor, Mediterani, Mladost Zagreb, PAOK; Grupa E: Crvena zvezda, Monpelje, Solnok, Zaibas; Grupa F: Ortiđa, Steua, Valis, Gimaraeš, BVSC.

Komentari

Vaš komentar