Radanović za SK: Daćemo sve od sebe u Barseloni

vk jadran

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog i Primorca iz Kotora, odmah posle međusobnog okršaja na prvom turniru Regionalne lige, koji je pripao Novljanima – 9:7, misli su usmerili ka drugom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jadran će se za jedno od dva mesta koja vode u poslednju rundu kvalifikacija, odnosno baraž mečeve za mesto u grupnoj fazi elitnog takmičenja, boriti na turniru u Barseloni, protiv Barselone, Nois la Seka, Oraedee i Gimaraeša, dok će Primorac, na turniru u Kotoru igrati protiv OSC iz Budimpešte, Vuljagmenija iz Grčka i francuskog Turkoana.

VK Jadran/Vuk Ilić

“Krećemo u Barselonu odlučni u nameri da damo sve od sebe, da u svakom duelu bez obzira na ime rivala pokušamo da stignemo do pobede. Bićemo oslabljeni, u sastavu tima ponovo neće biti Vujovića, Vujačića i Vučurovića, ali smo spremni na borbu za svaku loptu i pedalj bazena”, naglasio je trener Novljana, Petar Radanović, pa nastavio:

VK Jadran

“Barselona je favorit u grupi, a ostale ekipe su izuzetno kvalitetne sa velikim ambicijama, tu pre sve mislim na ekipu iz Francuske. Imali smo periode veoma dobre igre na prvom turniru Lige šampiona i na prvom turniru Regionalne lige, ali smo imali i dosta oscilacija. Sada je najvažnije da oscilacije svedemo na najmanju moguće meru. Svaki meč je kao finale, a ponavljam još jednom, daćemo sve od sebe”.

Dve ekipe iz grupa će izboriti plasman u baraž mečeve za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, dok će dve ekipe evropsku priču nastaviti u LEN Evrokupu.

VK Jadran/Vuk Ilić

Grupa A (Split): Jadran Split, Šabac, Vašaš, Savona, Steaua; Grupa B (Barselona): Barselona, Nojis le Sek, Oradea, Jadran Herceg Novi, Gimaraeš; Grupa C (Kotor): OSC, Vuljagmeni, Turkoan, Primorac; Grupa D (Atina): Duizburg, Mladost Zagreb, Panionios, Zaibas, GSS Atina.

Podsećanja radi, grupnu fazu Lige šampiona, kao i prošle sezone, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar