Radanović za SK: Ekipa je mlada, ali gladna uspeha

Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog, Primorca iz Kotora i Mladosti iz Zagreba, prebrodili su prvi krug kvalifikacija, stigli su u drugi, gde su ih, kada su ekipe iz regiona u pitanju dočekali Šabac i Jadran iz Splita.

Žreb za drugu rundu kvalifikacija je obavljen. Formirane su četiri grupe, tri sa pet i jedna sa četiri ekipe, a po dve prvoplasirane iz svake grupe će izboriti baraž mečeve za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, gde se već sada nalaze Novi Beograd, Jug iz Dubrovnika, Radnički iz Kragujevca.

Turniri su na programu od 13. do 16. oktobra, a ljubitelji vaterpola u regionu se nadaju da će bar jedna ekipa uspeti da stigne do baraž mečeva, a izvesno je da će sve dati maksimum kako bi se umešale u borbu za jedno od dva mesta koja vode do cilja. Jadran iz Herceg Novog će igrati u Barseloni, favorit u grupi je Barsa, a za mesta koja vode u poslednju rundu kvalifikacija za elitno takmičenje, odnosno za mesto u LEN Evrokupu, boriće se Oradea, Nojis le Sek i  Gimaraeš.

VK Jadran/Vuk Ilić

“Primarni cilj u prvoj rundi kvalifikacija smo ostvarili. Imamo izuzetno mladu ekipu, a bili smo oslabljeni neigranjem Vučurovića, Vasilija Radovića, Vujovića i Vujačića. Uprkos navedenom, bili smo na željenom nivou, poraženi smo jedino od Mladosti iz Zagreba, posle velike borbe i neizvesnog meča u kojem je odlučila jedna lopta, a prevagu na tasu rivala je donelo iskustvo”, naglasio je za Sport Klub, trener Novljana, Petar Radanović, pa nastavio:

VK Jadran/Vuk Ilić

“Sada su misli usmerene ka prvom turniru Regionalne lige koji igramo na našem bazenu, a zatim sledi drugi krug kvalifikacija za Ligu šampiona i turnir u Barseloni. Ponavljam još jednom, imamo izuzetno mladu ekipu, imamo problema sa povredama, ali mladost sa sobom nosi glad za uspehom. U ovom momentu, mogu da obećam da ćemo u svakom meču, bez obzira na ime rivala nastojati da stignemo do pobede. Idemo korak po korak, prvi je turnir u Herceg Novom, a drugi borba za mesto u poslednjem krugu kvalifikacija za Ligu šampiona”.

VK Jadran

Grupa A (Split): Jadran Split, Šabac, Vašaš, Savona, Steaua; Grupa B (Barselona): Barselona, Nois l Sek, Oradea, Jadran Herceg Novi, Gimaraeš; Grupa C (Kotor): OSC, Vuljagmeni, Turkoan, Primorac; Grupa D (Atina): Duizburg, Mladost Zagreb, Panionios, Zaibas, GSS Atina.

Podsećanja radi, grupnu fazu Lige šampiona, kao i prošle sezone, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar