Rašović pred Crnu Goru: Pobeda mi je u glavi

Vaterpolo 11. mar 20239:141 komentar
VPSCG/Krsto Vulović

U trećem kolu kvalifikcionog turnira Svetskog kupa u Podgorici, snage će odmeriti Crna Gora i Srbija, a duel koji sledi je od velikog značaja za obe selekcije, kada je reč o plasman na finalni turnir koji se tokom leta igra u Los Anđelesu.

Srbija je u prvoj rundi pobedila Australiju sa 10:6, a u drugoj je poražena od Grčke sa 16:14. Crna Gora je dobila Gruziju sa 13:12, a poražena je od Španije sa 10:6.

„Igrali smo u grču protiv Grčke. Prve dve četvrtine rival je bio bolji, stekao je veliku prednost. U nastavku smo bili hrabriji, otresitiji, napali smo ih…Međutim razlika je bila prevelika. Zadovoljan sam tim delom igre, nije bilo realno da ih stignemo. Uz to bilo je i pored velikog broja golova dosta propuštenih prilika.“, rekao je Strahinja Rašović, pa nastavio:

VPSCG/Krsto Vulović

„Jasno je da nas čeka teška utakmica. Verujem u pobedu i samo mi je to u glavi. Crna Gora je dobra ekipa, uz to igraju kod kuće i pred nama je težak zadatak. Ne bi valjalo da treba da se vadimo protiv Španije. Uz to nama je potrebna pobeda i zbog nas samih u jednoj bitnoj utakmici“ zaključio je Rašović.

Više puta su prošle godine igrale dve selekcije. U prijateljskoj utakmici u Trebinju Srbija je bila bolja 11:10, na SP u Budimpešti bilo je 10:7 za pulene Dejana Savića. Na Svetskoj ligi Crna Gora je nanela ubedljiv poraz Srbiji 16:8, Srbija se revanširala u meču za peto mesto 8:6. Potom su u još jednom duelu u Trebinju Crnogorci slavili na peterce 20:19.

Komentari

Vaš komentar