RL: Jadran ispustio Radnički, Ćetković na koti sedam, ali…

Podeli:
VK Jadran
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog posle sjajnog meča odigrali su nerešeno protiv Radničkog iz Kragujevca na turniru Regionalne lige u Budvi -12:12. Crvena zvezda je savladala Šabac sa 14:12, iako je reprezentativac Crne Gore u sastavu Šapca, Savo Ćetković, postigao sedam golova.

Novljani su na startu turnira u Budvi, golom Martina Gardaševića stigli do pobede protiv Solarisa, dok je Radnički slavio protiv Novog Beograda. Dan kasnije, Kragujevčani, koji su slovili za favorita na papiru, uspeli su da stignu do boda, protiv mlade i talentovane ekipe iz Herceg Novog, koja je u sredinom poslednjeg kvartala vodila sa 10:7, ali je na kraju, na semaforu pisalo 12:12 (0:1, 3:2, 7:4, 2:5).

Golove za Jadran, postigli su: Marko Petković i Jovan Vujović po tri, Uroš Vučurović dva, Matija Sladović, Matej Čeraj, Vasilije Radović, Martin Gardašević po jedan. Golove za Radnički, postigli su: Nikola Lukić i Marko Radulović po pet, Aleksa Ukropina i Miloš Ćuk po jedan.

VK Jadran

Crvena zvezda je posle Partizana, slavila i protiv Šapca sa 14:12 (4:4, 2:2, 4:2, 4:4). Bodovi su pripali Zvezdi, a centralna figura meča, bio je reprezentativac Crne Gore u sastavu Šapca, centar Savo Ćetković, koji je postigao sedam golova.

Golove za Zvezdu, koja je slavila posle velike borbe i neizvesne završnice, postigli su: Gavril Subotić četiri, Marko Radović, Filip Gardašević, Stefan Pješivac i Veljko Tankosić po dva, Miloš Vukićević i Dušan Trtović po jedan. Golove za Šabac, postigli su: Savo Ćetković sedam, Ognjen Stojanović četiri i Ivan Kopcev jedan.

Savo Ćetković
Savo Ćetković

U narednom, ujedno i poslednjem kolu na turnirima u Budvi i Beogradu, Jadran iz Herceg Novog igra protiv Primorca, Crvena zvezda će odmeriti snage sa Jugom iz Dubrovnika, Šabac očekuje duel sa Mornarom iz Splita, dok će Radnički igrati protiv Mladosti iz Zagreba.

U ovom trenutku, Radnički iz Kragujevca ima 18 bodova, Crvena zvezda 15, Jadran iz Herceg Novog 13, a Šabac je prikupio šest bodova.

Komentari

Vaš komentar