RL: Jelača potopio Partizan, Mornar jači od Primorca

Vaterpolo 20. jan 202318:38
VK Partizan/Slobodan Sandić

Program drugog dana turnira u Šapcu je počeo duelom evropskih velikana Partizana i Mladosti. Pobedila je Mladost 10:9 (2:3, 3:1, 2:3, 3:2), dok je u Splitu, u derbiju začelja, Mornar slavio protiv Primorca iz Kotora sa 14:10 (4:2, 3:3, 2:3, 5:2).

Strelci za Partizan su bili: Smiljević i Trtović tri, Mušikić, Gladović, Miloš jedan, a za Mladost: Jelača četiri, Rakovac i Gluhaić dva, Vrbnjak i Herceg jedan.

Partizan je dobro počeo utakmicu. Kvalitetnom odbranom je držao Zagrepčane daleko od gola, sredinom druge četvrtine je golom Mušikića imao prvi put dva gola prednosti 4:2. Međutim tada su Zagrepčani pojačali ritam, krenuli u seriju. Do poluvremena dva puta Gluhaić i Rakovac su preokrenuli rezultat. Jelača je prvi put doneo Mladosti vođstvo od dva gola 6:4 i tada su se Beograđani našli u situaciji da jure rezultat.

VK Novi Beograd

Gladović je prekinuo zagrebačku seriju, da bi Trtović sa igračem više vratio rezultatski utakmicu na početak 6:6. Partizanova serija se nije prekidala. Ponovo je Trtović bio efikasan za 7:6. Sjajni Marko Jelača je sa deset metara prelepim šutem savladao Kostrova. Do kraja trećeg dela Jurlina je zaustavljao udarce Miloša i Trtovića, u poslednju četvrtini su klubovi, koji su uz Pro Reko najtrofejniji na svetu, ušli izjednačeni 7:7.

Poput Jelače i Vrbnjak je sa velike udaljenosti savladao Kostrova kojeg je tada zamenio povratnik Bulajić. Mučio se Partizan u napadu, golman Jurlina je imao odlične momente, bio velika prepreka za crno-beli napad. Ipak, bio je nemoćan pred sjajnom akcijom Jakšića i Smiljevića. Tri minuta pre kraja bilo je 8:8. Gladović je sa Paparićem 1,35 pre kraja iznudio peterac kojeg je realizovao Trtović za 9:8. Naredna akcija donela je igrača više Zagrepčanima. Tajm aut Zorana Bajića je realizovan golom Jelače 56 sekundi do poslednjeg zvuka sirene. Jurlina je zaustavio udarac Smiljevića pa je rival imao posednji napad. I ponovo ga je sjajnim udarcem rešio, a ko drugi nego, Jelača za pobedu. U preostale četiri sekunde Trtović je probao ali bez uspeha.

VK Partizan/Slobodan Sandić

„Pokazali smo želju i karakter. Borili smo se odlično. Preovladale su nijanse. Posle grešaka u početku našli smo igru i srećan zbog pobede protiv Partizana“ rekao je trener pobedničkog tima Zorana Bajića.

„Prava utakmica, zaslužili smo bod. Ovo je vrlo dobra škola za nas, pokazali smo napredak ali nedovoljno da pobedimo Mladost koja je imala Jelaču koji i sada igra na vrhunskom nivou. Još nam ne ide igrač više ali verujem da ćemo to ispraviti“ prokomentarisao je Miloš Korolija.

VPSCG/Vuk Ilić

U Šibeniku je Primorac stalno jurio prednost Mornara koja je u jednom trenutku bila i četiri gola 7:3. Kotorani su smanjili na 9:8 i to je bilo sve. Splićani su pobedilu 14:10 (4:2, 3:3, 2:3, 5:2). Duje Akrap, Bušelić i Buzdovačić tri, Roko Akrap i Hrvatić dva i Čumbelić po jedan za Mornar a za Primorac: Mršić četiri, Drašković i Gopčević dva, Mačić i Perov po jedan

Tabela: Novi Beograd i Radnički 18, Jug i Jadran Split 15, Mladost 13, Crvena zvezda 10, Šabac 6, Jadran HN i Partizan 4, Mornar 6, Solaris 3, Primorac 0.

Komentari

Vaš komentar