RL: NBG nadigrao Radnički, Jug bolji od Jadrana

Vaterpolo 20. jan 202322:03
VK Novi Beograd

Nije bilo uzbuđenja u šlageru takmičenja. Raspoloženi Novi Beograd je bio daleko bolji od Radničkog u svakom elementu i pobedio 13:6 (4:1, 4:3, 3:0, 2:2). Tim Živka Gocića je sada jedini bez izgubljenog boda i najbliži je prvom mestu, odnosno organizovanju finalnog turnira. Samo sportska čuda mogu da ga odvoje od prvog mesta u ligaškom delu.

Strelci su bili: Šušiašvili tri, Mandić, Skumpakis i Martinović dva, Vučinić, V.Rašović , Vlahopulos, Drašović po jedan za Novi Beograd, a Lukić četiri, Ćuk i Radulović jedan za Radnički,

Oba tima su u veliki derbi ušli oslabljeni. Novi Beograd bez Jakšića i Strahinje Rašovića a Radnički bez Dobožanova. Novi Beograd je već posle dva minuta imao prednost 2:0. Kao da je to steglo Kragujevčane koji se nisu snalazili u napadu, bili loši sa igračem više (4-0), i do jedinog gola su stigli iz peterca Lukića.

FOTO: VK Novi Beograd

Odmah je sa igračem više uzvratio Rašović a dobre odbrane Pedra su nagrađene golom u poslednjoj sekundi posle akcije Mandića i strelca Martinovića za velikih 4:1. Kada su Drašović i Vlahopulos pogodili mrežu Todorovskog početkom druge četvrtine činilo se da Radnički nema čemu da se nada. Međutim za samo dva minuta sa tri gola smanjili su Kragujevčani, realizujući konačno prvo jednog igrača više (Lukić i Radulović), pa onda dva igrača više (Lukić). Seriju je prekinuo Šušišavili sa igračem više 7:4. Vratio se mir u Novi Beograd.

VK Radnički

Igrajući pet na četiri Šušiašvili je ponovo pogodio mrežu za 8:4 i tim rezultatom se otišlo na veliki odmor. Novi Beograd je imao teret u dve lične Pijetlovića i Skumpakisa, ali i mirnoću sa igračem više i odličnom Žoao Pedru. Radnićkom napad nije bio precizan, loš igrač više, previše pogodaka u okvir gola. U trećem delu sve po starom. Pogađaju Mandić i Šušiašvili a posle NBA asistencije Vučinića Martinović je bio nemilosrdan.

VK Novi Beograd

Vredi zabeležiti da je Ćuk prekinuo seriju Novobeograđana i posle 15 minuta igre savladao Žoao Pedra možda i najboljeg igrača utakmice. Na kraju ubedljiv trijumf srpskog i regionalnog prvaka.

„Nisam očekivao ovakvu utakmicu. Rezultat nije realan odnos snaga ove dve ekipe. Mislio sam da će biti neizvesnije ali moram da pohvalim moju ekipu koja je uspela da odigra dobru utakmicu i pored nekih okolnosti koje nam nisu prijale u ovih 24 sata. Odbrana je bila odlična u muškoj utakmici“ kazao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

Uroš Stevanović je smireno konstatovao:

„Zaslužen trijumf Novog Beograda. Želim im sreću u nastavku takmičenja. Mnogo stvari je bilo loše. Brzo su se odvojili. Kada smo prišli, primili smo lako dva gola. Bili su mnogo bolji u svim segmentima“.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

U dalmatinskom derbiju Jug je bio bolji od Jadrana iz Splita 14:11 (3:2, 3:2, 5:5, 3:2). Dubrovčani su vodili od početka do kraja. Strelci za Dubrovčane su bili: Fatović šest, Joković četiri, Kakaris dva, Lazić i Žuvela po jedan a Zović četiiri, Pejković, Dužević dva, Burić, Marinić-Kragić i Dobud po jedan.

U prethodnim utakmicama danas Mladost je pobedila u Šapcu Partizan 10:9 dok je u Šibeniku Mornar bio bolji od Primorca 14:10. Crvena zvezda je savladala Šabac 12:10 Jadran iz Herceg Novog i Solaris igrali 8:8.

U subotu u Šapcu turnir zatvaraju Crvena zvezda- Novi Beograd, Šabac – Mladost i Radnički – Mladost, dok će u Šibeniku igrati: Jug – Solaris, Jadran S – Primorac i Jadran HN – Mornar.

Tabela: Novi Beograd 21, Radnički i Jug18, Jadran Split 15, Mladost i Crvena zvezda 13, Šabac 6, Jadran HN 5, Partizan 4, Mornar 6, Solaris 4, Primorac 0.

Komentari

Vaš komentar