RL: Novi Beograd pobedio Šabac, Jug slomio Partizan

Vaterpolo 24. nov 202120:04 > 21:52
Podeli:
VK Novi Beograd

Počela je Regionalna liga u vaterpolu, a turniri se igraju u Beogradu i Splitu. Prvi mečevi su odigrani u glavnom gradu Srbije, a pobedama su se radovale ekipe Novog Beograda, Juga i Mladosti iz Zagreba.

Novi Beograd je pobedio Šabac sa 14:8 (3:1, 3:3, 3:2, 5:2). Golove za Novi Beograd, postigli su: Đorđe Vučinić tri, Draško Gogov, Angelos Vlahopulos i Radomir Drašović po dva, Strahinja Rašović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Miroslav Perković i Viktor Rašović po jedan. Golove za Šabac, postigli su: Kristijan Šulc četiri, Savo Ćetković, Simon Vogel, Jovan Mitrović i Petar Stanić po jedan.

Partizan je dugo odolevao Jugu iz Dubrovnika, ali je na kraju, posle velike borbe, ekipa koja brani ugled regiona u Ligi šampiona, slavila sa 15:13 (4:4, 5:2, 3:4, 3:3). Golove za ekipu iz Dubrovnika, postigli su: Stilijanos Agriropulos pet, Maro Joković četiri, Konstantinos Kakaris tri, Ivan Vukojević, Aleksandros Papanastasiju i Marin Tomasović po jedan. Golove za Partizan, postigli su Lazarz Vićković tri, Andrej Barać, Milan Aleksić i Aleksa Nešić po dva, Mihajlo Andrin, Filip Radojević, Aleks Boven i Petar Jakić po jedan.

VK Partizan

U poslednjem meču, prvog kola Regionalne lige, na turniru u Beogradu, Mladost iz Zagreba je pobedila Budvansku rivijeru sa 14:11 (4:3, 1:1, 3:2, 5:4), a slobodna je bila ekipa Jadrana iz Herceg Novog.

Prevagu na tasu Mladosti, doneli su Dario Rakovac sa šest, Franko Lazić i Ivan Vrbnjak sa po dva gola. Kod Budvana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Zardan Maksimilijan sa četiri, Andrija Korać sa tri i Petar Ćetković sa dva gola.

Regionalna lige se nastavlja već 25. novembra, kada su na programu mečevi u Beogradu i Splitu, a snage će odmeriti: Šabac – Jug, Mladost – Novi Beograd, Jadran Herceg Novi – Budvanska rivijera, Partizan – Šabac, Radnički Kragujevac – Primorac, Novi Beograd – Jadran Herceg Novi, Crvena zvezda – Solaris, Jug – Mladost, Jadran Split – Mornar.

Komentari

Vaš komentar