RL: Novi Beograd preko Splićana do trona!

VK Novi Beograd
VK Novi Beograd

Izabranici Igora Milanovića, vaterpolisti Novog Beograda pobedili su u finalu Regionalne lige, Jadran iz Splita sa 14:11 (1:2, 3:2, 6:3, 4:4), pa su na tronu, zamenili ekipu Radničkog iz Kragujevca.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Strahinja Rašović tri, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Viktor Rašović, Radomir Drašović i Nika Šušiašvili po dva, Vasilije Martinović po jedan. Golove za Jadran, postigli su: Jerko Marinić Kragić tri, Luka Bukić dva, Rino Burić, Zvonimir Butić, Nikša Dobud, Anđelo Šetka po jedan.

Vasilije Martinović
VK Novi Beograd

Jadran iz Splita, koji je osvojio trofej u Kupu Hrvatske, odlično je počeo meč. Hrabro je ušao u duel sa ekipom Novog Beograda koja je slovila za favorita i koja teži osvajanju titule prvaka Evrope.

Splićani su dobili prvu deonicu sa 2:1, a na poluvremenu, na semaforu je pisalo 4:4. Izabranici Igora Milanovića su uspeli da nametnu ritam koji im odgovara, pa su uoči poslednje četvrtine, vodili sa 10:7.

Dušan Mandić
FOTO: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Jadran se nije predavao, Nikša Dobud je smanjio na 8:10, ali je vrlo brzo uzvratio Radomir Drašović. Jerko Marinić Kragić, koji je protiv Juga u polufinalu postigao sedam golova, smanjio je na 9:11. Sve dileme oko pobednika i titule, otklonio je Strahinja Rašović na 60 sekundi pre kraja.

Podsećanja radi, u polufinalu, Novi Beograd je pobedio Radnički iz Kragujevca sa 13:8, dok je Jadran iz Splita slavio protiv Juga sa 18:16. U borbi za treće mesto, Jug je pobedio Radnički sa 18:15.

Komentari

Vaš komentar