RL: Novi Beograd slomio Jadran iz Splita

VK Novi Beograd

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Jadran iz Splita u jednom od derbija četvrtog kola Regionalne lige sa 13:11 (6:5, 3:1, 0:1, 4:4). Nakon okršaja ekipa koje su učesnice grupne faze Lige šampiona, koju možete da pratite na Sport Klubu, Novi Beograd ima 12, a Splićani devet bodova.

Golove za Novi Beograd, postigli su: Alvaro Granados tri, Dimitrios Skumpakis, Angelos Vlahopulos, Duško Pijetlović, Dušan Mandić po dva, Strahinja Rašović, Nikola Jakšić po jedan. Golove za Jadran, postigli su: Jerko Marinić Kragić, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Antonio Dužević po dva, Ivan Domagoj Zović, Nikša Dobud i Duje Pejković po jedan.

Ljubiteli vaterpola imali su priliku da prate sjajan meč na turniru koji se igra u Zagrebu. Posle atomske prve deonice, aktuelni šampion, Novi Beograd je vodio sa 6:5. Tokom drugog kvartala, izabranici Živka Gocića su pojačali stepen agresivnosti u odbrani, dobili su i ovaj period sa 3:1, pa su imali kapital od tri gola.

Bilo je jasno da se Splićani neće predati. Tokom treće deonice, uspeli su da zatvore sve prilaze svom golu, ali su samo jednom zatresli mrežu i to u režiji Jerka Marinića Kragića.

VK Novi Beograd

Novi Beograd se probudio. Dimitrios Skumpakis je pogodio sa 10:7, Luka Bukić smanjio na 8:10, ali su usledili golovi Duška Pijetlovića i Strahinje Rašovića za nedostižnih 12:8. Kada je delovalo da je sve gotovo, Splićani su preko Anđela Šetke i Nikše Dobuda stigli do 11:12. Usledio je minut odmora, zatim realizacija Dimitriosa Skumpakisa za konačnih 13:11.

U narednom, a ujedno poslednjem kolu turnira u Zagrebu, Novi Beograd i Jadran bi trebalo da imaju lak posao na putu ka pobedama, jer će za rivale imati Mornar, odnosno Solaris.

Komentari

Vaš komentar