RL: Partizan bolji od Radničkog, prvi bod za Budvu

Podeli:
VK Partizan

Vaterpolisti Partizana pobedili su Radnički u Kragujevcu sa 12:10, dok je Budva protiv Mornara iz Splita odigrala nerešeno – 6:6, na turnirima Regionalne lige, koji se igraju u Zagrebu i Kragujevcu.

Kragujevčani koji brane tron u Regionalnoj ligi, pobedili su u šampionatu Srbije posle triler završnice ekipu Partizana, a revanš je usledio u regionalnom takmičenju – 12:10 (3:3, 6:2, 1:1, 2:4).

Partizan je pitanje pobednika rešio tokom drugog kvarala, a golove za “crno-bele” su postigli: Nikola Kojić četiri, Aleksander Boven tri, Aleksa Nešić dva, Lazar Vicković, Nikola Radulović i Love Miloš po jedan. Golove za Radnički, postigli su: Nikola Lukić četiri, Nebojša Toholj i Josip Vrlić po dva, Nikita Krug i Nemanja Stanojević po jedan.

Radnički do kraja turnira na svom bazenu igra protiv Juga i Šapca, moraće da stigne do jedne pobede, jer u slučaju da Jadran iz Herceg Novog pobedi Mornar iz Splita, što je prilično realno, Kragujevčani bi mogli da ostanu bez finalnog turnira.

Foto VK Radnički Kragujevac
Foto VK Radnički Kragujevac

U derbiju začelja, Budva i Mornar iz Splita su odigrali nerešeno – 6:6 (4:1,0:1, 1:1, 1:3). Golove za Budvu, koja je stigla do prvog boda u Regionalnoj ligi, postigli su: Petar Ćetković, Stefan Kovačević, Nikola Ivanović, Filip Jablan, Dragan Drašković, Andrija Korać. Golove za Mornar, postigli su: Marin Vrdoljak pet i Ferdinand Josip Bušelić jedan.

VPSCG

Tabela: Jug 27, Jadran Split 25, Novi Beograd 22, Radnički 21, Jadran Herceg Novi 19, Crvena zvezda 15, Partizan 15, Mladost 11, Primorac 10, Šabac devet, Solaris sedam, Mornar dva, Budva jedan bod.

 

Komentari

Vaš komentar