RL: Radnički ispustio plus pet, pa Ćuk srušio Jug

VK Novi Beograd

Vaterpolisti Radničkog odigrali su sjajno u prvom poluvremenu, vodili su u derbiju četvrtog kola Regionalne lige protiv Juga uz Dubrovnika sa 7:2, Jug je stigao do 9:9, a veliko slavlje Kragujevčanima, doneo je Miloš Ćuk – 10:9 (3:2, 4:1, 2:3, 1:3). Radnički trenutno ima 12, a Jug devet bodova.

Golove za Radnički, postigli su: Nikola Lukić četiri, Marko Radulović, Miloš Ćuk po dva, Nemanja Stanojević i Aleksa Ukropina po jedan. Golove za Jug, postigli su: Loren Fatović četiri, Marko Žuvela dva, Matijas Bijaka, Franko Lazić i Toni Mazara po jedan.

Radnički je odlično otvorio utakmicu. Lazar Dobožanov je imao pet odbrana, skinuo je jedan peterac, a golove za vođstvo od 3:2, postigli su Aleksa Ukropina, Nemanja Stanojević i Nikola Lukić. S druge strane, dva gola je postigao Loran Fatović.

Početkom drugog kvartala, Popadić jek uspeo da odbrani peterac Nikoli Lukiću, ali to nije pokolebalo Lukića, koji je u veoma kratkom vremenskom periodu uspeo da naniže dva gola za 5:2. Jug je bio bezidejan u napadu, a Radnički sjajan. Miloš Ćuk je pogodio za 6:2, a Marko Radulović za 7:2. Tek u završnici drugog kvartala Franko Lazić je smanjio sa 3:7.

Foto VK Radnički Kragujevac
Foto VK Radnički Kragujevac

Jug se kao što se i očekivalo nije predavao. Stigao je do 6:8, ali je sjajni Nikola Lukić uspeo da ponovo zatrese mrežu Dubrovčana, pa je Radnički imao kapital od tri gola uoči poslednjeg kvartala.

Međutim, Marko Žuvela i Toni Mazara su smanjili na 8:9. Radnički je morao da se bori za pobedu koja je izgledala kao gotovo stvar. Na tri minuta pre kraja, Marko Žuvela je bio precizan i sve je krenulo iz početka – 9:9. Radnički je bio bez gola u poslednjem kvartalu. Usledio je rat nerava, Radnički i dalje nije mogao do gola, ali nije mogao ni Jug.  Na 34 sekunde pre kraja Miloš Ćuk je ipak uspeo da nađe put do mreže – 10:9. Radničkom je trebala dobra odbrana za pobedu.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

U narednoj rundi, Radnički igra protiv Jadrana iz Herceg Novog, a Jug će odmeriti snage sa Crvenom zvezdom.

Komentari

Vaš komentar